Следвайте ни

Милиардер още брои стотинките, когато плаща сметките си

viber icon

Съоснователят на щатската верига магазини за стоки за дома Home Depot - Кен Лангоун (82 г.), е роден в семейство, в което имало много любов, но не и много пари. Неговият баща, който учи само до осми клас, бил водопроводчик, а майка му, която е завършила седми клас, работела като готвач в училищен стол.
 
Съоснователят на щатската верига магазини за стоки за дома Home Depot - Кен Лангоун (82 г.), е роден в семейство, в което имало много любов, но не и много пари. Неговият баща, който учи само до осми клас, бил водопроводчик, а майка му, която е завършила седми клас, работела като готвач в училищен стол, пише Профит бг.

Те живеели "от заплата до заплата" в къща, която била топла през зимата, но много топла през лятото, защото нямали климатик, споделя Лангоун през CNBC.

Лангоун обаче завършва колеж, а впоследствие работи на Уолстрийт, преди да основе Home Depot. Състоянието на финансиста и предприемач днес се оценява на 3.3 млрд. долара, според Forbes.

Въпреки сериозните си финансови успехи, Лангоун все още внимава как харчи парите си.

"Не харча пари лекомислено ... Наскоро дори се обаждах в кабелната компания заради сметката в апартамента ми," споделя Лангоун пред CNBC.

Според него, сметката му била прекалено висока и не бил сигурен как от кабелния оператор са я изчислили.

"Стори ми се че сумата е много голяма – беше двеста долара, а аз гледам само един телевизор в спалнята си" казва Лангоун. Той обаче признава, че има още няколко телевизора в апартамента си на Пето авеню в Манхатън, които не гледа.

"Идеята тук е, че не съм скъперник, а че искам да съм сигурен, че не прахосвам пари," казва той.

"Не мисля, че има нещо несъвместимо в това да си успял и да си пестелив“, добавя той. 

Той обаче не пести пари, когато става въпрос за други неща. През 2010 г. Лангоун се присъедини към инициативата на Уорън Бъфет и Бил Гейтс да дари половината от състоянието си.

Той също така е правил щедри дарения на медицинския център на Нюйоркския университет, на университета Бъкнел, както и на редица училища и други каузи.

Лангоун също така не жали пари за съпругата си, с която са заедно от над 60 г.

"Обичам да купувам на съпругата ми хубави неща. Обичам да правим различни неща заедно със семейството. Обичам да пътувам, да посещавам хубави ресторанти, обичам театъра.“

За милиардер Лангоун обаче все още харесва забелжително простички неща.

"Обичам сладки лакомства, от евтините," казва той.

В повечето дни милиардерът пие кафе или вкъщи, или в офиса си.

Любимите неща, за които обича да харчи парите си, обаче са пица и кино.

Милиардерът също така казва, че не е негова работа да съди другите как харчат парите си.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?