1553

Михаел Рот посече лошо Скопие

Без приемане на конституционните промени сега, РС Македония няма да има втори шанс за присъединяване към ЕС. Това каза Михаел Рот, германски депутат и председател на комисията по външна политика в Бундестага, по време на посещението си в РСМ.

„Мястото на македонците е в сърцето на ЕС, но ако не сме смели сега, няма да има втори шанс“, каза Рот в предаването "Клик плюс" по ТВ21, призовавайки политическите партии да гласуват за конституционните промени за ускоряване на преговорите за присъединяване към ЕС. Рот каза още, че ЕС трябва да помага повече политически и финансово на македонската държава.

„Категорично съм убеден, че в крайна сметка политиците в тази страна знаят за какво става въпрос. И ако не скочим сега, ако не сме смели сега, тогава няма да има втори шанс. И не искам да говоря какво можем да предложим на страната вместо членство в ЕС, но аз все още съм дълбоко убеден, че мястото на македонците е в сърцето на Европейския съюз и искам да помогна това да се случи“, каза Рот.

БГНЕС припомня, че вчера в изявление за медиите след срещата си с президента Стево Пендаровски Рот категорично заяви, че Скопие да приеме промените в конституцията, за да продължат преговорите за присъединяване на страната към ЕС.

Неговото послание към политическите лидери на страната бе, че те трябва да продължат напредъка със следващите стъпки, да укрепят демокрацията, да продължат борбата срещу корупцията и непотизма, да създават работни места. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.09.2022 | 10:51

РСМ се гаврят с БГ КЛТУРА ИСТОРИЯ ПАМЕТ крадът ИСТОРИЯТА ни просто МОЛЯ само ВЕТО ВЕТО ВЕТО за РСМ

Отговори
4 3
До марица, до руси чернев

До марица, до руси чернев

02.09.2022 | 10:48

Колко пари ви дадоха, за да плюете по Тютюневия град? Корумпирани сте, не сте медия

Отговори
6 1
ИВАЙЛО

ИВАЙЛО

02.09.2022 | 10:53

КАКВО ти е ВИНОВЕН ЧЕРНЕВ

Отговори
1 3
Ми, главен редактор се води

Ми, главен редактор се води

02.09.2022 | 10:55

Защо се публикуват манипулативни статии

Отговори
3 1
ИВО

ИВО

02.09.2022 | 11:30

ЧЕИРНЕВ не е СОБСТВЕНИК на МАРИЦА а ЯНКО се казва СОБСТВЕНИКЪТ и не обждай ХОРАТА

Отговори
1 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?