46

Мигрант замръзна до смърт на българската граница, спасиха на косъм брат му

Един мигрант е замръзнал до смърт, а неговият спътник - спасен на косъм. Жителите на граничното турско село Вайсал в петък през нощта виждат двама души да лежат неподвижно до българската граница до район Лалапаша, съобщи агенция Демирорен. След като подават сигнал, в района са изпратени екипи на жандармерията, линейки и екипи на Дирекцията за извънредни ситуации (AFAD). 

DHA

Екипи проверяват дали в района има и други имигранти.

Установено е, че един човек е загинал от студ а неговия спътник е бил пред замръзване. Имигрантът, спасен в последния момент, е откаран в болницата в Одрин. Приет е незабавно в реанимация и му е оказана медицинска помощ. 

DHA

Трупът на починалия мигрант е откаран в моргата на държавната болница в Лалапаша. 

В Одрин температурите през нощта са били между нула и 5 градуса. 

DHA

Областният управител на Одрин Хюсейин Кюршат Кърбийък заяви, че самоличността на двамата нелегални мигранти, открити до българската граница е разкрита. Те са иракчани и е установено, че са роднини. Берекет Елкавир е името на загиналия, а Али Елкавир е хоспитализиран и все още има опасност за живота му.

Снимки: DHA

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
JJJ

JJJ

04.12.2022 | 22:26

Ами какво прави на граничната бразда? Ако беше минал нормално през КПП - нямаше да измръзне! За такива като него - автомати, за да няма други измръзнали!

Отговори
0 1
Във Ада е топло Гушеф

Във Ада е топло Гушеф

04.12.2022 | 17:57

Оня замръзнал а Гущеф ша са наГуши със чифутско хонорарче от шекали Направо шъ кажа Колко е справедлив живота И ще добавя Днес си лапнал 40 шекела Гущеф След 40 деня 40 да ти правят Въпреки че не познавам чифутските традиция за поменуваме на умрели

Отговори
0 0
Габи

Габи

04.12.2022 | 16:48

Ако не беше мигрант щяха да го разкарват от една болница до друга и няма да му помогнат.

Отговори
2 1
От Пловдив

От Пловдив

04.12.2022 | 14:01

Като липсва държава ,поне зимата да се справи с тези налазващи орди!

Отговори
9 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?