1553
Следвайте ни

Мицкоски: Заев обеща прекалено много на България, да не се сърдим на София

viber icon

Спорът с България е пряко следствие от прекалено големите обещанията на Зоран Заев към България. Той знаеше, че това вреди на Македония и не е в състояние да изпълни обещанията си.

Това каза лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски пред хърватското издание "Вечерни лист".

"В тази ситуация ние нямаме право да се бунтуваме срещу България, защото напълно естествено е тя да защитава своите интереси, но това, което наистина ни боли, е това, че нашата държава се ръководи от хора, които са готови да приемат всичко. Те се готови на всякакви пазарлъци. Не става въпрос за недостатъчно разбиране от двете страни, а за липса на мъдрост от страна на македонското правителство.

Когато премиерът дава обещания на София той не се ръководи от защитата на държавните интереси, а от необходимостта да защити поста си с един ден повече. И поради тази причини използва измами към съседите, но тези измами са за сметка на собствения си народ.

Нашите червени линии се съдържат в резолюцията на ВМРО-ДПМНЕ, която предложихме и бе приета с консенсус в парламента - тя защитава нашата езикова и национална идентичност" , каза още Мицкоски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?