71

Мицкоски отсече: Протоколът, подписан от Османи и Генчовска, е капитулация

"Протоколът, подписан вчера от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи и колежката му от България Теодора Генчовска, е дипломатически нокаут и капитулация". Това заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от агенция МИА. Според Мицкоски този протокол отваря вратата на Албания за започване на преговори, но затваря вратата за Скопие, пише "24 часа".

"Този протокол отвори вратата за преговори за Албания и отчасти я затвори за Македония, защото както каза самата Генчовска, истинската междуправителствена конференция няма да се проведе сега, а веднага след промяната на конституцията", каза той днес по време на посещение на новия парк в Гази Баба в отговор на журналистически въпрос.


Мицкоски заяви, че промяна в конституцията няма да има и гарант за това е ВМРО-ДПМНЕ, защото правителството няма подкрепата на мнозинство от две трети в парламента.

"Относно реципрочността, тук ще дам един пример. Генчовска ни даде пример, че не признава македонския език. Ще отговорим ли ние реципрочно, че не признаваме българския език? Генчовска настоява българите да бъдат част от преамбюла и нормативната част на Конституцията, като същевременно настоява да се отречем от нашите македонци в България. Реципрочност ли е това? Мога да изброя още такива примери, както в частта за историческите факти, така и в частта за промените в учебниците. По същество говорим за дипломатическа капитулация или нокаут и отворена врата за преговори с Албания и допълнително частично затваряне на нашата врата", каза още лидерът на ВМРО - ДПМНЕ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Спокоен

Спокоен

18.07.2022 | 20:39

Мицкоски, кво прави другарят Груййоски, при Орбан, добре ли поменува?

Отговори
4 0
Мицкоски,

Мицкоски,

18.07.2022 | 20:20

Що не си го н….ш о…д,дето си знаеш,хич не щем и да те слушаме с нападенията ти,дето си от най-измислената държава,крадена история от нас,че и лаете постоянно по нас,заблудени!!

Отговори
7 0
Да,!

Да,!

18.07.2022 | 19:21

Продажник и антибългарин!

Отговори
8 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?