Следвайте ни

Меркел се отчая, ще говори с талибаните

viber icon

Германският канцлер Ангела Меркел призова за диалог с талибаните, когато твърдолинейните ислямисти финализират ново правителство, което ще определя тона на тяхното управление в Афганистан.

"Просто трябва да поговорим с талибаните за това как можем да изведем хората, които са работили за Германия, от страната и да ги изведем на сигурно място", каза Меркел на пресконференция в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

"Те са тези, с които трябва да поговорим сега. Искаме да измъкнем от страната хора, които са работили по-специално за германски организации за развитие и които сега се чувстват застрашени", каза Меркел.

Талибаните дойдоха на власт в Афганистан преди три седмици, което предизвика хаотични усилия на западните държави да евакуират своите граждани и афганистанци, които са работили за техните армии и организации за помощ.

Изправени пред предизвикателството да се превърнат от бунтовници в управляващи, талибаните изглежда са решени да погасят битките в долината Панджшир, преди да обявят кой ще ръководи страната след изтеглянето на американските войски миналата седмица.

Новите управници на Афганистан обещаха по-„приобщаващо“ правителство, което представлява сложния етнически състав на Афганистан - макар че жените едва ли ще бъдат включени на най -високите нива.

Докато Западът е възприел подход на изчакване към новите силни във властта в Афганистан, има някои признаци на ангажираност с новите лидери, които набират темпове. По-рано в неделя главният говорител на талибаните Забихула Муджахид каза пред вестник „Велт ам Зонтаг“, че талибаните искат „силни и официални дипломатически отношения с Германия“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ФОРЦА ТАЛИБАНИТЕ

ФОРЦА ТАЛИБАНИТЕ

06.09.2021 | 12:56

ГОСПОЖО МЕРКЕЛ--ОЧАКВАМЕ ОТ ВАС ПРЕВОД НА 1 МИЛИОН ДОЛАРА ПРЕВЕДЕНИ ПО АВГАН-ИСЛЯМ ЕКСПРЕС В ПРАВИТЕЛСТВЕНА СМЕТКА И ЩЕ ОСВОБОДИМ КОГОТО КАЖЕТЕ

Отговори
1 0
Яяяя

Яяяя

06.09.2021 | 09:14

Хората който са в риск трябваше да се изведат преди да дойдат талибаните. Ако чакате формирането на новото провителство, няма да има за кого да се тревожите.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?