4020

Мелони раздава по 100 евро на социално слаби семейства

Над един милион италиански семейства с ниски доходи ще получат еднократна държавна помощ в размер на сто евро по силата на обнародван днес указ на дясното правителство на Италия, оглавявано от министър-председателката Джорджа Мелони, предаде ДПА.

На парите, които ще са коледен бонус и ще бъдат изплащани от новата 2025 година, имат право семейства с поне едно дете на издръжка и със само един доход, който е под 28 000 евро годишно.

ДПА отбелязва, че извънредното обезщетение ще коства на силно затрудненото финансово италианско правителство около 100 милиона евро. Според първоначалния план бонусът трябваше да бъде изплатен през декември, но в крайна сметка беше решено парите да започнат да се дават от януари натам.

Опонентите на Мелони виждат в помощта връзка с предизборната кампания на партията ѝ "Италиански братя" за Европейския парламент. Министър-председателката оглавява листата.

Независимо от резултатите от евроизборите Мелони не възнамерява да бъде депутат в Европейския парламент, като държи да остане премиер, посочва ДПА, като добавя, че с дългове на обща стойност над три милиона евро Италия е една от най-задлъжнелите държави в Европа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?