1553

Междузвездни войни! Бекъм съди Марк Уолбърг

Дейвид Бекъм съди за измама актьора Марк Уолбърг, с когото се сприятелява след преместването си в Лос Анджелис през 2007 г.

Тогава знаменитостите, които живеели в един и същи квартал, били събрани, наред с други неща, от темата за спорта. Подобно на Дейвид, Марк се опитва да поддържа добра физическа форма, а освен това е акционер във веригата фитнес студия F45 Training.

Взаимодействието му със световната футболна звезда доведе до съгласието на Дейвид да стане представител на F45. Договорът изискваше от Дейвид редовно да показва в профилите си в социалните мрежи как тренира с марково оборудване в някой от фитнес центровете на F45, като в замяна щеше да получи дял от компанията.

Спортистът изпълнява добросъвестно своята част от сделката, но според Бекъм Уолбърг решава да го измами. Според подадения от Дейвид съдебен иск актьорът не само е забавил прехвърлянето на акциите с няколко месеца, но и е изчакал цената да падне от 12 на три долара за акция. В резултат на това Бекъм е загубил 8,5 млн. паунда. Разбира се, футболистът не беше доволен от този резултат и реши да потърси справедливост в съда.

Според вестник The Sun Уолбърг и колегите му отричат обвиненията в измама. В същото време си струва да се отбележи, че компанията, меко казано, не се справя много добре: по последни пазарни данни стойността на акциите на F45 вече е само 15 цента, а фитнес залите на компанията затварят една след друга.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?