Следвайте ни

Международната общност: Силно притеснени сме за правата на жените в Афганистан

viber icon

Съединените щати, Европейският съюз и 19 други държави призоваха хората от властта в Афганистан да гарантират защитата на жените и момичетата в страната, тъй като нарастват страховете, че талибаните ще използват наскоро спечелената си власт, за да обезвластят хиляди, пише Guardian.

47 -те най-мощни нации на международната сцена публикуваха съвместно изявление, което гласи:

Ние сме дълбоко загрижени за афганистанските жени и момичета, за тяхното право на образование, работа и свобода на придвижване. Призоваваме онези, които заемат властта в цял Афганистан, да гарантират тяхната защита.

Афганистанските жени и момичета, както всички афганистанци, заслужават да живеят в безопасност, сигурност и достойнство. Всяка форма на дискриминация и злоупотреба трябва да бъде предотвратена. Ние в международната общност сме готови да им помогнем с хуманитарна помощ и подкрепа, за да гарантираме, че гласовете им могат да бъдат чути.

Ще следим отблизо как всяко бъдещо правителство гарантира правата и свободите, които са станали неразделна част от живота на жените и момичетата в Афганистан през последните двадесет години.

Освен САЩ, 27-те държави в ЕС и Обединеното кралство, декларацията е съвместно подписана от Албания, Аржентина и Австралия, както и от Бразилия, Канада и Чили. Колумбия, Коста Рика и Еквадор също бяха подписали, както и Салвадор, Хондурас и Гватемала. Към тях са добавени Северна Македония, Нова Зеландия и Норвегия, както и Парагвай, Сенегал и Швейцария.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

19.08.2021 | 13:50

ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ--ЖЕНИТЕ НАВСЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СА ОБЩИ ДА РАБОТЯТ И ТАМ ШЕФОВЕТЕ ИМ ДА ГИ ЧУАТ-ИНАЧЕ НЯМА ДА ГИ НАЗНАЧАТ--ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА ХОДЯТ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА ПОЛУГОЛИ ИЛИ ПРИДИЗВИКАТЕЛНО ОБЛЕЧЕНИ-ЗА ДА СЪБЛАЗНЯВАТ МЪЖЕТЕ

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?