Следвайте ни

Международен канал прехвърля мигранти от Турция в САЩ

viber icon

Турски клон на международна престъпна банда, организираща контрабанда на мигранти в Съединените щати през Мексико, е разследван от полицията в Анкара. В доклад на вестник "Сабах" се казва, че са задържани седем членове на бандата. Заподозрените са били под полицейско наблюдение месеци преди започването на операциите по арестуването им.


Разследването разкри, че някои членове на бандата са оперирали от град Агръ, източна турска провинция на границата с Иран, от където нелегални мигранти от различни предимно азиатски страни, се опитват да се промъкнат в Турция. 


Други двама членове на бандата със седалище в Анкара са обвинени, че са управлявали схема за получаване на туристически визи за Мексико за мигранти. Бандата е искала до 15 000 долара от мигрантите. 


Друг член на бандата е бил натоварен да организира контактите на мигрантите с мексиканския клон на международната мрежа.


Разследването установи, че след като нелегални мигранти са пристигнали в Мексико, са били изпратени в Сиудад Хуарес, южно от границата с Тексас, и след това са били подпомогнати да преминат границата. След това американски адвокати, с които бандата е имала контакти, са помогнали за освобождаването на мигрантите от центровете за търсене на убежище в САЩ и някои мигранти са подпомогнати да достигнат Канада, докато други остават в САЩ. 


Сега повече мигранти търсят достъп до САЩ през Мексико, тъй като президентът Джо Байдън обеща по-справедливо отношение към мигрантите в опит да обърне антимиграционната политика на своя предшественик Доналд Тръмп. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?