Следвайте ни

Мегзит подпали мрежата СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Принц Хари и Меган предизвикаха криза в британското кралско семейство миналата седмица, като заявиха, че искат да се откажат от задълженията си към него и да живеят в Северна Америка, където да си изградят "прогресивна" нова роля и финансова независимост.

Решението им, за чието обявяване не се бяха консултирали нито с принц Чарлз, нито с кралицата, породи въпроси какво означава да си с кралска кръв през 21-и век. То насочи вниманието и към несъгласия в уиндзорската династия.

Междувременно кралица Елизабет Втора разпространи изявление, че се е съгласила да уважи желанието на внука си принц Хари и съпругата му Меган за по-независим живот след преходен период.

Това стана след спешна среща в имението Сандрингам". На нея освен принц Хари присъства баща му принц Чарлз и брат му принц Уилям.

"Семейството ми и аз изцяло подкрепяме желанието на Хари и Меган да започнат нов живот като младо семейство. Макар и да предпочитахме те да останат в кралското семейство на пълно работно време, ние уважаваме и разбираме желанието им да живеят по-независимо като семейство, като останат полезна част от моето семейство", написа в изявлението си кралицата.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?