49

Мегаземетресение в Русия през март! Говори ученият, предрекъл труса в Турция

Изследователят смята, че поради сближаването на критичната геометрия на Земята, Меркурий и Сатурн на 2 и 5 март, на 3-4 март или 6-7 март Земята може да бъде ударена от „мегаземетресение” с магнитуд 8,5

 

Сеизмологът и прогностик Франк Хугербитс, който единствен предупреди за опустошителното земетресение в Турция и Сирия, каза в YouTube канала на Solar System Geometry Survey (SSGEOS), че нови трусове може да ударят руските територии в Далечния изток през март.

Изследователят смята, че поради сближаването на критичната геометрия на Земята, Меркурий и Сатурн на 2 и 5 март, на 3-4 март или 6-7 март Земята може да бъде ударена от „мегаземетресение” с магнитуд 8,5 и повече, пише РИА Новости, цитиран от "24 часа".

Като основни места на възможно земетресение той отбелязва западната част на Тихия океан. „От Камчатка, Курилските острови и Япония на север, над Филипините, а също и над Сулавеси, Халмахера, може би дори над морето Банда, Индонезия”, прогнозира Хугербитс.

Сеизмологът и прогностик смята още, че първата седмица на март ще бъде много важна. „Може да видим силно или много силно сеизмично събитие, затова всичко трябва да постави в повишена готовност. Ако се намирате в земетръсен район, винаги се нуждаете от план за действие при извънредни ситуации при земетресение. Независимо от прогнозата ви е необходим план за земетресение. Когато земята започне да се тресе, трябва да можете да излезете от къщата или сградата много бързо. Това ще спаси животи", казва сеизмологът.

Припомняме, че на 3 февруари Хугербитс с формулировката „рано или късно“ прогнозира, че силно земетресение с магнитуд 7,5 ще се случи в Южна Турция на границата със Сирия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Иван

Иван

02.03.2023 | 23:55

Пълни глупости. Има определени зони, където контактуват континенталните плочи и те са с висока степен на сеизмичност. Това е геология. Дори небесните тела да предизвикват земетръс, това се случва не къде да е а точно в тези зони. Покрай войната хората изтрещяха.

Отговори
6 2
За астрология става въпрос, ето:

За астрология става въпрос, ето:

02.03.2023 | 21:41

https://youtu.be/Ntd24t68ex4

Отговори
0 0
Този учен ли е изобщо?

Този учен ли е изобщо?

02.03.2023 | 20:56

Какво сближаване на Земята с Меркурий и Сатурн? Гравитационното им влияние е хиляди пъти по-слабо от Луната. Или става все пак въпрос за астрология?

Отговори
8 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?