3906

Медведев: Западът иска да раздели Русия на малки държави

Опитът да бъде арестуван Путин ще бъде възприет като обявяване на война, заяви бившият руски президент

 

Украйна е част от "Велика Русия". Tова заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс". 

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, категоричен е той, предаде БТА. 

Той подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще. 

"Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали", отбеляза руският експрезидент. В момента той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, припомня "Ройтерс". 

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото "те разбират само езика на силата". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, "подобни на това, взето на 24 февруари миналата година".

Руският експрезидент заяви, че не се опасява, че партньорството между Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, защото двете страни се допълват много успешно. "Нито един съюз никога не е абсолютно балансиран. Ако говорим за нашето партньорство, за специалните ни отношения с Китай, там всичко е наред", увери Медведев. "Да, Китай е много по-голям от нас по отношение на населението и икономиката. Но ние имаме свои собствени възможности", увери той. 

Като пример за руските предимства той посочи мястото на Москва като постоянен член в Съвета за сигурност, ядрения потенциал, големината на страната и огромните резерви от източници за развитие. Тоест всяка страна тук допълва другата", обясни той. 

Евентуален опит на която и да е държава да арестува президента Владимир Путин по заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд, ще бъде възприет като обявяване на война, подчерта Медведев. 

Той добави, че решението на МНС носи "колосален негативен потенциал" на фона на и без това лошите отношения между Русия и Запада.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Стоичков

Стоичков

23.03.2023 | 18:55

Ей мъник,историята е доказала какво се случва с "великите" империи. Това,че по всякакъв начин се опитвате да си търсите причини,че някой застрашава националната ви сигурност и цялост,а и тези старчоци които сътвориха тази безумна война да не живеят с орлите. За съжаление и за такива като теб бъдещето ви е обречено и десетилетия няма да ви стигнат да проумеете,че така няма да постигнете нищо с което Русия да се гордее,а още по малко руснаците.

Отговори
4 0
рядка шорошовядска пръд-я

рядка шорошовядска пръд-я

23.03.2023 | 14:30

не защото не ги харесват, а искат да им заграбят ресурсите и суровините, още старата вещица Олбрайт го казваше, че не било справедливо една държава да държи толкова много ресурси, нищо ново!

Отговори
0 4
рядка шорошоядска пръд-я

рядка шорошоядска пръд-я

23.03.2023 | 14:33

а за полезните бг шорошоядски и световни идиоти номера минава, като борба с "диктатора " Путин и победа на световната демокрация!

Отговори
0 4
Българин

Българин

23.03.2023 | 13:12

Ще дойде време да си спомняме поговорката:"каквото повикало, такова се обадило". Който оживее, разбира се..

Отговори
0 1
Медведю

Медведю

23.03.2023 | 13:10

Аве Ронго страната се я разделихте вие с Путкин.

Отговори
4 3
дупай

дупай

23.03.2023 | 12:27

маленкий мук се ежи,ежиеее......

Отговори
6 3
Бай Дън

Бай Дън

23.03.2023 | 11:36

Ииии няма лошо, дано, дано, дано.

Отговори
5 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?