71

Медведев се закани с руско настъпление до Киев и Лвов, ако Западът не се укроти

Нови тежки закани към Украйна отправи бившият руски президент Дмитрий Медведев, който сега е заместник-председателят на Съвета за сигурност.  Той предупреди, че ако се наложи, руските войски ще превземат столицата Киев и най-големия западен украински град Лвов.

"Нищо не може да се изключи. Ако трябва да стигнем до Киев, тогава ще стигнем до Киев, ако трябва до Лвов, тогава ще стигнем до Лвов, за да унищожим тази зараза", категоричен бе Медведев пред РИА Новости.

Говорейки за целите на руската спецоперация в Украйна бившият президент коментира, че е необходимо да се изгонят всички чужденци в широкия смисъл на думата от руските земи и да се създаде "санитарна зона", която не позволява използването на оръжие на средни и къси разстояния.

"Трябва да постигнем всички цели, които са поставени, за да защитим нашите територии, тоест териториите на Руската федерация. Да изхвърлим всички чужденци, които са там, в най-широкия смисъл на думата, да създадем санитарна зона, която няма да допусне използването на каквито и да е видове оръжия, които работят на средни и къси разстояния, тоест 70-100 километра", обясни Медведев.

Той допълни, че ако всичко това не е достатъчно, тогава ще се взимат други решения. Според Дмитрий Медведев светът се е променил много и безвъзвратно, а диктатът на англосаксонските страни е приключил и сега идва ерата на регионалните споразумения като БРИКС и ШОС.

"Неправилно е да се каже, че армията на САЩ е първа в света, а тази на Русия е втора, тъй като в случай на война между тях няма да е възможно да се определи победителят. Силна е тази армия, която воюва", каза още пред руската агенция бившият президент. Според него, колкото и ракети да бъдат свалени над Америка или над Русия, някои от тях ще нанесат гарантирано поражение.

Бившият руски държавен глава бе категоричен, че западният свят не мрази отделните лидери в Русия, а всички руснаци и се бори срещу гражданите на страната.

"Просто съм изненадан колко цинични могат да бъдат. Те казват: "Ние наказваме руското ръководство. Президентът и всички останали подлежат на санкции. Разбира се, за бога. Но всъщност кого искат да накажат с тези санкции? Гражданите на страната ни, които нямат пряко участие в политиката, и дори тези, които може да имат различно отношение към това, което се случва. Но те казват: "Значи, това означава, че ще купувате всичко по-скъпо, картите ви ще бъдат блокирани, вече няма да можете да пътувате някъде и така нататък", допълни Медведев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
ГЕРОЯМ СЛАВА! СЛАВА НА УКРАЙНА! БРАТЯ

ГЕРОЯМ СЛАВА! СЛАВА НА УКРАЙНА! БРАТЯ

25.03.2023 | 10:36

Колко селфита може да си направи хуйло и пъпета му радэв с въоръжени мъже на някоя бензиностанция докато си пие кафето? https://www.youtube.com/watch?v=LaRALiHAgfw&t=75s

Отговори
2 1
Какъв медвед е този борсук?

Какъв медвед е този борсук?

24.03.2023 | 17:49

Прави се на мъz!

Отговори
5 3
Много си прав Медведев !!!!!!!!!

Много си прав Медведев !!!!!!!!!

24.03.2023 | 15:30

Трябва да озаптите фа шизма и нацизма срещу източно европейците. Какви са тези фа шистки пакети санкции забрани срещу европееца! Какви са тези милиарди долари и милиарди евро за да има война? Защитавайте федерацията си от мръсния задокеанския агресор!

Отговори
10 14
Всеки е длъжен да е умен

Всеки е длъжен да е умен

24.03.2023 | 17:06

Не само федерацията, но и целия свободолюбив и миролюбив свят!!!

Отговори
6 0
Иванушка  глупака  - NAZZIонален руZZки  герой

Иванушка глупака - NAZZIонален руZZки герой

24.03.2023 | 14:31

А бе дрислив кремълски палячо, ние азиатските варвари 9 / девет/ месеца неможем да превземем някакво малко градче Бахмут с цената на 50 000 депутинизирани примати и още толкова осакатени, той за Киев си мисли. Ами преди 1 година бяхме до Киев , ама избягахме от там като бити ПЕДЕ РАСИ. Намали водката , алкохолик пропаднал.

Отговори
16 12
селският идиотин Грънча

селският идиотин Грънча

24.03.2023 | 14:34

чамодани и за Украйна!

Отговори
7 10
На Медвежонок му е криво,

На Медвежонок му е криво,

24.03.2023 | 14:27

че не може да отиде до имението си в Тоскана и да се наслаждава на гледките с чаша в ръка.

Отговори
12 9
Тази руска пръ..я

Тази руска пръ..я

24.03.2023 | 14:04

няма да миряса най-сетне.

Отговори
13 13
Медведче,престани да локаш водка, излиза ти през носа

Медведче,престани да локаш водка, излиза ти през носа

24.03.2023 | 14:29

Бой до Победа над Агресора Безбожник Шизофашист КГБ Путлер Сатаната ! Слава Украiне !

Отговори
13 10

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?