3906

Медведев проговори за ядрен удар: Заплаши с глобална война западните държави

Близък съюзник на руския президент Владимир Путин заплаши САЩ с използване на ядрено оръжие, ако не успеят да нахлуят в Украйна

Това пише Newsweek.

В своя публикация в Telegram в неделя Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, е заявил, че Москва ще използва ядрено оръжие, в случай че "Украйна със своите съюзници" успее да изтласка Русия от разкъсваната от война страна. 

"Да си представим за момент, че Русия е загубила, а "Украйна със съюзниците си" е спечелила. Каква за нашите врагове - неонацистите с техните западни спонсори - би била тази победа?"

пише Медведев, според превод, публикуван в X, на Антон Геращенко, бивш съветник на украинското министерство на вътрешните работи.

Той говори още за "разпадането на Русия", в което описва "връщане към границите от 1991 г.", когато СССР серазпадна след Студената война. Медведев заявява, че победата на Запада ще представлява пълен колапс на Русия с "десетки милиони жертви". Той я определя като "смъртта на нашето бъдеще. Колапс на всичко в света". 

 

Публикацията продължава със следното:

"Разпадането на Русия ще има много по-страшни последици от резултатите на една обикновена, дори най-продължителна война. Защото опитите да се върне Русия в границите от 1991 г. ще доведат само до едно - глобална война със западните държави, използвайки целия стратегически арсенал на нашата държава". 

Медведев отправя ядрени заплахи срещу ключови столици на САЩ и Европа.

"Срещу Киев, Берлин, Лондон, Вашингтон. Срещу всички други красиви исторически места, които отдавна са включени в летателните цели на нашата ядрена триада", пише той според Геращенко. 

В заключение на посланието си Медведев пише:

"Ще имаме ли смелост за това, ако на карта е заложено изчезването на хилядолетна държава, нашата велика родина, и жертвите, дадени от народа на Русия през вековете, ще бъдат напразни? Отговорът е очевиден." 

Русия започна инвазията си в Украйна преди почти две години, на 24 февруари 2022 г. Оттогава насам самият Путин и други висши руски служители заплашват да използват ядрени оръжия, докато продължават "операцията” си, както в Украйна, така и срещу държави - членки на НАТО. 

Русия разполага с най-големия ядрен арсенал в света. По данни на Федерацията на американските учени Русия притежава 5889 ядрени бойни глави, докато САЩ разполагат с 5244. САЩ и Русия притежават 89% от общия запас от ядрени оръжия в света, предаде Vesti.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Европеец

Европеец

19.02.2024 | 14:55

тоя мечков защо не си скрие гаднатанфизиономия а само се звери още лиже путьо.

Отговори
9 2
Мечо

Мечо

19.02.2024 | 15:28

Стига лока водка

Отговори
6 1
Хм…

Хм…

19.02.2024 | 14:29

Не е шега работа туй. Никой не знае, какво може да направи едно джудже на пияна глава, ако го ядосаш.

Отговори
11 2
Нато

Нато

19.02.2024 | 14:19

Забележете какво казаха Америка преди една седмица а именно; Който не си плаща членския внос за НАТО не ни интересува;А именно след като унищожат Русия идва ред на държави като България.Все едно Един Сиромах да стои на масата на Боса....Америка винаги използва държавите и след като вече няма нужда от тях ги УНИЩОЖАВА

Отговори
3 10
Уточнение

Уточнение

19.02.2024 | 15:23

Американците не го казаха. Приятелят на Путин Тръмп го каза. В Америка на Тръмп никой не му обръща внимание.

Отговори
9 4
Целта

Целта

19.02.2024 | 14:11

Еее точно това е целта на Америка Слаба Европа и разрушена и с малко долари рушвет на депутатите засега го постигат

Отговори
4 7
Уточнение

Уточнение

19.02.2024 | 15:26

Целта на Америка е стабилност на стратегическите и партньори. Това е в основата на външната политика на Америка след ВСВ.

Отговори
7 3
Ганьо

Ганьо

19.02.2024 | 13:50

Натискай копчето и да се свършва,че ми писна на оная работа.Ти ще си загубиш вилите в Монако и Париж,аз панелната боксониера в Кичука

Отговори
12 4
елма

елма

19.02.2024 | 13:48

Лудостта на едни управленци няма край!

Отговори
14 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?