Следвайте ни

Медицинска сестра инжектира 8000 с физиологичен разтвор, вместо с ваксина

viber icon

Медицинска сестра е инжектирала повече от 8000 човека с физиологичен разтвор, вместо с ваксина. Това се е случило в северния германски окръг Фрисланд, предаде ДПА.

Над 2000 души вече са се записали за реваксинация, след като бе съобщено за обвинението срещу медицинската сестра. Официалната информация е, че засега не е ясно дали става дума за случайност или умишлени действия. Много е възможно сестрата да е антиваксър и да е действала нарочно, коментират в окръга.

Говорител на окръга, разположен в Долна Саксония, каза, че от петък на засегнатите ще бъдат предложени първи подсилващи дози.

Според властите може да са засегнати около 8557 души, ваксинирани между 5 март и 20 април. Точният брой още не е известен.

Говорителка на здравното министерство на Долна Саксония заяви, че не знае за случаи на тежко боледуване от COVID-19 в резултат от инжектирането на физиологичен разтвор. Тя обаче каза, че не са били сравнявани подобни данни, включително по причини, свързани със защита на информацията, предаде БТА.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да де, ама всички са живи

Да де, ама всички са живи

12.08.2021 | 15:09

Има и нормални ЧОВЕЦИ!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?