1939

Маймунската шарка дойде на Балканите: Ето къде са предположенията за първи случаи при съседите

Здравните власти в Истанбул предупредиха, че са регистрирали няколко предполагаеми случая на вируса на маймунска шарка. Носителите са били засечени в аптека в Султангази, един от най-гъсто населените квартали на европейския бряг на Истанбул, съобщи информационната агенция Демирйорен хабер ажансъ, цитирана от БТА.

В аптеката трима души, за които се посочва, че са чужденци, поискали да закупят крем за ръце. Показали ръцете си, които били обсипани с рани, подобни на предизвикваните от вируса на маймунската шарка. Аптекарят им дал искания крем. След това позвънил по телефона на здравната служба, където изложил съмненията си, че вероятно става дума за заразени с вируса на маймунската шарка.

Веднага пристигнал полицейски патрул, който засякъл чужденците на булеварда, където се намирала аптеката. След това тримата чужденци били откарани с линейка в болнично заведение и били изолирани. Направени са им необходимите тестове и се очакват резултатите.

Пациентът е изолиран в клиниката. Материал за анализ е изпратен в Нидерландия, съобщи косовското министерство на здравеопазването.

Преди два дни властите в Солун съобщиха за мъж на 61 години се лекува в болницата „Папагеоргиу“, като съществуват съмнения, че е заразен с маймунска шарка, съобщи телевизия Скай.

Пациентът е поставен в изолация и се изчакват анализите на пробите, които са изпратени за изследване в Солунския университет „Аристотел“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
777

777

04.06.2022 | 20:34

Болестта на педалите, в редиците на ПП и ДБ ще гонят 90 %

Отговори
4 0
КУКУ

КУКУ

04.06.2022 | 19:04

Затваряй неандарталците!

Отговори
0 2
Аа не

Аа не

04.06.2022 | 18:55

Тая ларка ходи по маймуните бе хора ( черните да му мислят ) ахахах

Отговори
2 0
Мая

Мая

04.06.2022 | 19:23

Към "Аа не". Голям си кре.тен. Какво са ти криви черните? Това са хора като всички нас. А случайно да си чувал за зоонози? Това май е доста висока топка за теб.

Отговори
1 2
Това ще ви е за последно Путин въ почна Ние ще във довършим

Това ще ви е за последно Путин въ почна Ние ще във довършим

04.06.2022 | 17:20

Маймунските номера на чифутите този път няма да минат Ще има яко дране на чифутски кожи кожодерски

Отговори
4 3
Љубо Ласковски

Љубо Ласковски

04.06.2022 | 16:33

Явно чужденците са отишли в Истанбул за мургави мустакати нежни ласки

Отговори
2 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?