Следвайте ни

Масова истерия по магазините в Лондон, пак грабят тоалетна хартия ВИДЕО

viber icon

Панически наплив по магазините в последните часове преди началото на третия локдаун във Великобритания, оставиха празни рафтовете на супермаркетите в Лондон, информира „Сън“. Продължава масовата истерия от март 2020, защото отново най-купуваният продукт е тоалетната хартия, следван от пресните зеленчуци и ориз.

Премиерът Борис Джонсън обяви строгите ограничения снощи, а броени часове след това купувачите атакуваха рафтовете на супермаркетите, за да се запасят с основни артикули.

Супермаркетите в Илфорд, Източен Лондон, останаха без някои стоки само час след обявяването на локдауна, сред тях ориз и тоалетна хартия.
Основните магазини ще останат отворени през следващите шест седмици, но британците са призовани да останат вкъщи колкото е възможно повече.

На 31 октомври миналата година, когато Борис Джонсън обяви, че Англия влиза във втора национална карантина, купувачите също се втурнаха към супермаркетите и изпразниха рафтовете.

И през март 2020 г. бе същото, когато британците се юрнаха да се запасяват с основни стоки преди първия локдаун.

Паническото изкупуване принуди много супермаркети да въведат ограничения в продажбите и дажби за първи път след Втората световна война.

Sainsbury’s, Tesco и Asda разрешиха покупката на най-много на по 3 бройки от всеки артикул, а най-търсените бяха алкохола, дезинфектанта за ръце и ролките тоалетна хартия.

Статистиките от първата седмица на март показват, че британците са похарчили над 60 милиона паунда повече за запасяване с най-важното, като само за тоалетна хартия са били платени допълнителни 17,6 милиона паунда, пише dariknews.bg.

Коментари (1)

Schetovodstvo

Schetovodstvo

05.01.2021 | 17:57

SAMO TEZI S L A Y N E N I T E, G A Z O V E

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?