3906

Мъск срина Европа: Може да останем без платформата Х

Европейската комисия обвинява Х в разпространение на дезинформация за израелско-палестинския конфликт

Милиардерът Илон Мъск иска да забрани социалната мрежа X (преди това Twitter) в Европа, предаде Business Insider.

Причината е одобрения Законодателен акт за цифровите услуги.

Милиардерът, който миналата година купи "Туитър" за 44 милиарда долара, а по-късно го преименува на "Х", мисли за премахването на платформата в Европа. Другият вариант, който се споменава, е блокирането на европейските потребители.

През август Европейският съюз прие Законодателен акт за цифровите услуги (DSA), който определя правила за предотвратяване на разпространението на вредно съдържание, забрана или ограничаване на определени практики за насочване към потребители и споделяне на някои вътрешни данни с регулатори и свързани изследователи.

Според изданието Мъск е обсъждал поне два пъти последиците от законодателния акт с еврокомисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон. 

По-рано Бретон заяви, че Еврокомисията е започнала разследване дали "Х" спазва новия закон, като твърди, че социалната мрежа може да е разпространила дезинформация за израелско-палестинския конфликт. ЕК поиска подробна информация за действията, които платформата предприема за борба със злонамерената информация, припомня изданието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тъй че, вероятно скоро ще клекне!

Тъй че, вероятно скоро ще клекне!

19.10.2023 | 16:25

Няма да е загуба за нас. Виж, за Мъск - със сигурност, и то многомилиардна!

Отговори
14 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?