1553

Мъск се подигра на Зеленски, Киев с бурна реакция

Украинските власти изразиха днес възмущението си от публикация на милиардера и собственик на социалната мрежа "Екс" Илон Мъск. В не той се подиграва на украинския президент Зеленски.

Тази нощ Мъск публикува ироничен фотомонтаж, на който е показан напрегнатият Володимир Зеленски, като надпис към монтаж гласи: "когато са минали пет минути, а ти още не си поискал милиарди долари помощ". Публикацията на Мъск е във връзка с исканията на украинския президент за оказване на военна и финансова помощ от страна на западните съюзници на Украйна.

В Киев публикацията не бе посрещната с възторг. "Всяко мълчание или всяка ирония по отношение на Украйна днес е директно окуражаване на руската пропаганда, която оправдава насилието и разрушенията", заяви Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски.

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук също коментира публикацията на Мъск, като направи иронична забележка, че милиардерът се "е опитал да превземе Космоса", но се е посрамил "за пет минути".

Според Франс прес Стефанчук с изказването си намеква за провала с ракетата на Мъск "Старшип", която експлодира при първото си изстрелване през април - изстрелване, което въпреки това Мъск оцени като "невероятен" първи тестови полет. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Кръмп

Кръмп

03.10.2023 | 15:17

Вече Америка не вярва на войната в Украйна Реално загубени пари и човешки животи без резултат Иначе всички привърженици на Земенски свободно могат да се присъединят към украинската армия...а не да пишат глупости по форумите

Отговори
8 3
ЦРУ

ЦРУ

03.10.2023 | 09:24

Мъск, МНОГО ЧЕСТО БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНАРСКИ МЕДИИ ГО СПОМЕНАВАТ КОГАТО КРИТИКУВА ЗАПАДА И ПОДКРЕПЯ ВОЙНАТА НА ПУТИН. НЕ СА ТАЙНА НЕГОВИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ВРЪЗКИ С ПУТИН И НИЩО ЧУДНО И ТОЙ КАТО НАШ МУНЧО ДА СЕ ИЗЯВЯВА КАТО ЧЕКИСТ СУКАТА ДОЛНА

Отговори
6 10
mexx

mexx

03.10.2023 | 02:10

Искате ли нови усещания в SEX.? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------ https://min.lc/medbg

Отговори
0 5
999

999

02.10.2023 | 23:19

Един от малкото нормални американци

Отговори
17 5

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?