Следвайте ни

Мъск продава всичко, заселва се гол и и бос на Марс

viber icon

Лудите хора и лудите идеи движат света. Пример е Илон Мъск.

Основателят на SpaceX и Tesla,който стана най-богатият човек в света, реши да разпродаде цялото си имущество, за да засели Марс. Това съобщава изданието Business Insider.

Предприемачът обясни, че изграждането на град на Червената планета ще изисква значителни инвестиции. Това е една от причините да вземе решение за разпродаване на имуществото си.

Другата е желанието му да демонстрира колко е решителен, когато става въпрос за Марс. „На практика няма да ми остане нищо ценно от финансова гледна точка, освен акции в компании“, каза Мъск пред Business Insider. - Когато ситуацията е напрегната на работното място, предпочитам да спя в офиса. Ще ми е необходимо жилище, ако имам деца, но дори и тогава мога да го наема", казва той.  

В началото на януари стана известно, че в резултат на нарастването на цената на акциите на Tesla състоянието на Мъск надвишава 185 милиарда долара. В резултат на това той стана най-богатият човек в света, надминавайки основателя на Amazon Джеф Безос, който държеше тази титла през последните три години.

В края на 2020 г. Мъск обяви планове за изграждане на автономен град на Марс, който да не зависи от Земята за оцеляването си. Той не възнамерява да се придържа към земните закони извън Земята и Луната, а вместо това иска да разчита на принципи на самоуправление, „установени на основата на добра воля“. До 2050 г. бизнесменът планира да изпрати милион души на Червената планета.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/msk-vze-shokirashcho-reshenie-za-nesmetnoto-si-bogatstvo_news792331.html

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?