4232

Мъск отново предупреди Зеленски: Не изпращай младите мъже да умират в окопите!

"Украинският президент Володимир Зеленски трябва да избягва изпращането на млади украинци "за да бъдат избивани" на бойното поле с Русия

Това заяви изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск. Говорейки в подкаста на Лекс Фридман, милиардерът е отправил поредния си съвет за военните тактики на Украйна.

Попитан дали смята, че украинският президент Володимир Зеленски трябва да преговаря за мир с руския президент Владимир Путин Мъск не е дал директен отговор, но е отбелязал, че би "само препоръчва на Зеленски да не изпраща цветът на украинската младеж да умре в окопите", независимо дали има връзки с Путин или не.

"Който тръгне в настъпление, ще загуби огромен брой хора и историята няма да гледа с добро око на това“, добавя той, пише БЛИЦ.

Мъск по-рано очерта мирен план, който предполага, че Киев трябва да признае Крим за част от Русия, докато четирите украински територии, които гласуваха с голямо мнозинство да се присъединят към Русия на референдуми миналата есен, трябва да повторят гласуването под наблюдението на ООН, защото международната общност не признава легитимността на референдумите. 

Идеята обаче предизвика реакция в Украйна. Андрей Мелник, посланикът на Украйна в Германия тогава остро разкритикува предложения от Илон Мъск мирен план.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
зелено грозно джудже

зелено грозно джудже

12.11.2023 | 14:48

те са в България, карат си джиповете!

Отговори
7 6
грозно рашистанско джужде

грозно рашистанско джужде

12.11.2023 | 16:22

И сигурно и жена ти оправят нали ?

Отговори
4 3
пишещ

пишещ

12.11.2023 | 12:21

Гледай си твоята купичка,найлонов!

Отговори
8 11
МУН

МУН

12.11.2023 | 12:06

Международната общност не признавала... Че кой ви пита, бе дупедавци ниедни? Аре ходете на трите букви.

Отговори
8 12
МУНЧО

МУНЧО

12.11.2023 | 12:56

Коя общност да питат? Комплексарската Путиноидна общност ли да питат? (Россия, Северна Корея, Венецуела, Централно Африканската Република, остров Тамбукту ИТН).... Лапай ми репродуктивният орган

Отговори
7 19

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?