Следвайте ни

Мъск изригна: Бил Гейтс е тъпак, няма да се ваксинирам ВИДЕО

viber icon

Илон Мъск заяви, че той и семейството му няма да си поставят ваксина срещу Covid-19, дори и да е леснодостъпна, пише segabg.com. Той коментира темата за коронавируса в подкаста Sway на "Ню Йорк Таймс".

"Нито аз съм изложен на риск, нито децата ми", обясни главният изпълнителен директор на Tesla, като обяви карантинните ограничения в САЩ за "ситуация без печеливши, която намали вярата ми в човечеството". Преди време той ги нарече "неетични" и ги сравни с поставяне под домашен арест.

Мерките против Covid-19 не бяха особено строги в Щатите, но в един момент доведоха до временно затваряне на заводи с множество работници. Фабриката на Tesla в САЩ също трябваше да преустанови работа, което вбеси 49-годишния милиардер. Според него това, което е трябвало да се направи, е всеки рисков гражданин да бъде поставен под индивидуална карантина.

От подкаста "Sway" коментираха, че заради неспазване на мерките в САЩ са починали хиляди. "В крайна сметки всички умират", отвърна Мъск. 

Той изтъкна, че SpaceX "не е преставала да работи и за ден" през цялата пандемия. "Имахме разрешение, защото вършихме работа, свързана с националната ни сигурност. Изпратихме астронавти до космическата станция и обратно", посочи Мъск. SpaceX е и един от най-важните доставчици на ракети за мисиите по изстрелване на шпионски и комуникационни сателити на Пентагона.

Мъск нападна Бил Гейтс (през юли в интервю за CNBC основателят на Microsoft коментира, че Мъск не знае много за ваксините и че се надява ръководителят на SpaceX "да не се бърка в области, от които не разбира много"). 

"Гейтс каза нещо за мен, без да знае какво правя. Добре бе, тъпако, ние всъщност правим оборудване за CureVac, тази компания за ваксини, в която си инвестирал ти самият", избухна Мъск.

Последният голям проект на милиардера изобретател също е свързан с медицината. Става дума за компанията Neuralink, която планира да поставя чипове в мозъка на хора, за да подобри умствените им възможности, съчетавайки ги със способностите на изкуствения интелект.

Според Илон Мъск сливането между човек и компютър ще ни спаси като вид.

УСКОРЯВАНЕ

Междувременно стана известно, че Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е сключила споразумения с 16 фармацевтични компании за подпомагане на производството на коронавирусна ваксина, когато бъде разработена. Това съобщи самият Бил Гейтс по време на форум в ООН за достъпа до ваксини.

"Единственият начин да се премахне заплахата от това заболяване някъде, е то да се премахне навсякъде", каза Гейтс. Решението, посочи той, е да се увеличи производството на ваксини в световен мащаб, за да достигне до всички възможно най-скоро.

"В споразумението компаниите се ангажират, наред с други неща, да увеличат производството с безпрецедентни темпове и да гарантират, че ваксините ще се разпространяват възможно най-бързо", каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ковид 2020

Ковид 2020

05.10.2020 | 10:08

Всичко е театър те си знаят що се ..е....Предварително са се подготвили за всичко .Те се показаха всички гущери .

Отговори
0 0
Тебе пък кой те пита?

Тебе пък кой те пита?

02.10.2020 | 12:51

"Присмял се хърбел на щърбел ". Я мълчи! Ти не щеш да се ваксинираш, ама с наглостта си готов да чипираш хората от цял свят! Така, че продължай все така да атакуваш Бил Гейтс с, нападайте се , сбийте се кат два петела, да ви се смее света, а вие тъй или инак сте срам е позор пред света!

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?