3906

Мащабна акция в Германия: Полицията проверява сгради, обитавани от българи и румънци

Операцията е на база на подозрение за извършени многобройни социални измами


Полицията в германския град Дуисбург проведе мащабна акция на органите на реда в жилищни сгради, в които живеят основно български и румънски граждани. Операцията е на база на подозрение за извършени многобройни социални измами.

Целта са били шест жилищни сгради, в които са регистрирани 435 източноевропейци, които получават държавни помощи в Германия. Според информация на германското издание „Билд“ регистрирани са до десет семейства с между четири и десет деца. Те са получавали по 250 евро помощи на дете на месец. Но има подозрение, че тези хора изобщо не живеят на конкретния адрес, а освен това са работили и на черния пазар, като същевременно са получавали помощи от държавата.

Подозренията, заради които се е състояла акцията още са, че мигранти, влезли нелегално в Германия, е възможно също да са настанени в сградите. Задържани са четирима души. Сред тях няма българи, съобщиха от полицията в Дуисбург.

86 са лицата, открити на адреса, но нерегистрирани, че живеят там, а 27 души са отписани служебно, защото вече не живеят на посоченото място. Резултатите са изпратени към отговорните служби, които ще установяват кои от социалните услуги могат да бъдат прекратени, информира nova.bg.

Полицейски служител заяви, че в района на извършената операция живеят основно роми от България и Румъния, но също така и украинци и други източноевропейци. След акцията събраните резултати ще бъдат анализирани и разследването за социални измами продължава.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?