2374
Следвайте ни

Мащабен срив на Google Cloud спря няколко популярни сайта

viber icon

Мащабен срив на услугата Google Cloud доведе до спиране на работата на няколко популярни интернет платформи. Проблемът се прояви във вторник вечерта местно време и продължи около два часа, съобщава Engadget.

Google Cloud е облачна услуга, която осигурява интернет хостинг за различни компании. Тя се използва от популярни платформи, като сред засегнатите при сегашния срив са били доста от тях.

Сред потвърдените сайтове, които са имали проблеми, са Spotify, Discord и Etsy. Те са показвали грешка 404 за несъществуваща страница. Не е имало начин проблемът да се заобиколи и да се достигне до сайта.

Google отстрани основния проблем сравнително бързо, но след това беше нужно още известно време докато пълната функционалност на облачната платформа се възстанови. Малко по-късно Google Cloud се върна към пълноценна работа.

Компанията извърши анализ и публикува още информация в сайта си. Оказва се, че причина за проблема са били промени във важни настройки за конфигурацията, които обаче не са били отразени от системата. Това е засегнало основните модули на Google Cloud. Сега всичко работи нормално.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?