Следвайте ни

Марокански мигранти достигнаха Испания с плуване

viber icon

Поне 5000 мароканци са успели да влязат в автономния испанския град Сеута в Африка, което е рекорд в рамките на едно денонощие, съобщиха испанските власти. 
 
Някой от тях са пристигнали с лодки, други с плуване, а трети са заобиколили граничния вълнолом, без да бъдат задържани от мароканските власти, които охраняват границата.
 
Вътрешното министерство на Испания обяви, че в анклава ще бъдат изпратени подкрепления от полицията и гражданска защита. Испанските и мароканските власти са в постоянен контакт и са постигнали споразумение за връщането в родината им на мароканските граждани, пристигащи в Сеута, подчертават още от министерството на вътрешните работи в Мадрид.
 
Това е второто масово нашествие на нелегални мигранти от Мароко в Сеута, след като на 24-ти и 25-ти април 146 мароканци, от които 40 непълнолетни, влязоха в града с плуване. Сега нашествието към автономния испански град е започнало около 2 часа през нощта и е продължило до късните часове в понеделник. Летуващи на плажа свидетелстват, че сред тях е имало жени и много деца. 
 
Мигрантите са надвишили почти 14 пъти капацитета на лагера Тарахал, където трябва да останат в карантина. Един от тях се е удавил, а за спасяването на живота на останалите са помогнали Гражданската гвардия, Червеният кръст и Граничната полиция. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цццц

Цццц

19.05.2021 | 03:54

На лодките и кой откъдето е дошъл!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?