46
Следвайте ни

Маркуч с вода - толкова е нужно да спечелиш племето белуджи

viber icon

Пловдивският журналист и Доктор по Право Георги Найденов представи книгата си „Афганистан – гробница на империи”. Неин издател е международната академия по журналистика Европрес. 

Найденов е бил 10 месеца в Афганстан през 1984 година като специален кореспондент на БТА.  Обиколил е страната надлъж и шир – бил е в Кабул, Кандахар, Кондуз, Херат и къде ли още не.

Посещавал е бежански лагер в пакистанския град Пешавар. Редактор на книгата е Елена Хайтова.

В „Афганистан – гробница на империи” има спомени, както и разсъждение около сегашната ситуация.

Текстът е над 80 страници като в книгата са поместени много снимки от автора. В момента Георги Найденов пише продължение. 

„Разказвам за племето белуджи, които много ми помагаха. Разреших им да си паркират колите на паркинга пред посолството ни, което беше затворено. Като видяха, че отпред има и вода с маркуч – ги спечелих завинаги. Описвам такива човешки работи”, каза за „Марица” Георги Найденов. 

Пише и за посещението си през 1988 година, когато Съветският съюз е на път да интернационализира конфликта.

„Пакистан по 30 пъти на ден нарушаваше въздушното пространство на Афганистан – малко остана да им свалят самолетите”, спомня си Найденов.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?