2374

Мария Захарова се скара на България, вижте защо

Русия настоява българските правоохранителни органи да проведат разследване във връзка с оскверняването на паметника на съветските воини в Добрич. Това се казва в разпространено днес изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Говорителката подчерта, че Москва е възмутена от поредния акт на вандализъм срещу мемориал на съветските воини в Добрич, където престъпници са осквернили паметника костница. "Настояваме българските правоохранителни органи да проведат цялостно разследване, да установят и накажат виновниците, да осигурят надлежната охрана на руските/съветски паметници и костници", каза Захарова.

"Безусловно вината за поредното безобразно посегателство лежи върху непосредствените извършители - лишени от съвест и нямащи представа нито за историята, нито за това, което точно сега се случва в Европа. Ясно е също така, че това злодеяние се вписва в "мейнстрийма" на русофобията, култивирана от властите на държавите от НАТО и Европейския съюз, които се опитват да разрушат приятелските чувства и взаимната симпатия, свързващи руския и българския народ", добави говорителката.

"Убедени сме, че този замисъл е обречен на провал. Знаем, че в България имаме много приятели, които старателно пазят нашите общи традиции и не се поддават на безсрамна пропаганда", заключи говорителката.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Аз настоявам

Аз настоявам

08.04.2022 | 23:51

Русия веднага да спре тази нелегална война! Руският народ да избере демократично правителство което спазва законите! Военните престъпници от Кремъл на съд!

Отговори
5 6
Добре ама

Добре ама

09.04.2022 | 01:52

с фашагите в Украйна какво ще прайм?

Отговори
5 4
Пловдив

Пловдив

09.04.2022 | 09:03

Ти говориш за руските сепаратисти, нали? Те в затвора!

Отговори
1 1
хахаха

хахаха

08.04.2022 | 22:23

Сахарова не знае ли че българския народ няма нищо общо със соросоядската пасмина, тия са най-гадната му малка извадка!

Отговори
2 7
Ники

Ники

08.04.2022 | 22:21

Няма ли кой да и обясни на тая, че не сме руска губерния.

Отговори
6 5

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?