4232

Марина Овсянникова: Режимът на Путин толкова озверя, че пред него няма никакви прегради

Руската журналистка Марина Овсянникова, която дръзна по време на централните новини на "Первый канал" да се обяви против кремълската инвазия в Украйна преди две години, коментира смъртта на Алексей Навални пред БНТ

"Всичко, което се случи около смъртта на Навални, може да се каже, че лежи върху съвестта на Путин. Прекрасно разбирате, че отначало Кремъл се опита да отрови Навални, а когато се върна в Русия го вкараха в затвора. През последните три години Навални прекара повече от 300 дни в нечовешки условия в карцера. Дори един нормален, здрав човек не може да издържи на такива условия - без чист въздух, без нормална храна, без срещи с близките, с адвокатите. Създадоха непоносими условия за него. И никакво значение няма каква ще бъде официално обявената причина за смъртта му - нещастен случай или каквото и да е било друго. За всички е ясно Путин уби Навални", така тя отговори на въпроса как си обяснява случилото се днес. 

"Мисля, че те се опитват колкото се може по-бързо да се свали от информационния дневен ред съобщението. Защото много кратко говорят по информационните канали. Затова само по Първи телевизионен канал се съобщи, че полицията разпръсква всички дошли да положат цветя до паметника на политическите репресии. За Кремъл е най-изгодно да премахне тази новина от информационното пространство, както се прави през последно време", така тя обясни какво послание, според нея изпраща Кремъл със смъртта на Навални.

"Онези малцина смелчаци, които останаха в Русия, ще излязат на улицата. Става въпрос за отделни протести, с плакати, с цветя, съболезнования. Не очаквам никакви масови протести, защото масовите протести днес, в тези условия на един тоталитарен режим, са невъзможни. Навсякъде има полиция. Веднага щом излезеш с плакат на улицата, те вкарват в полицейския участък", така журналистката отговори на въпроса каква ще бъде обществената реакция. 

На въпрос може ли да се направи аналогия на случилото се с Мюнхенската конференция по сигурността днес, където говори съпругата на Навални - Юлия тя отговори:

"Честно казано, не виждам никакви аналогии и не мисля, че двете събития са свързани. През 2007 г. се състоя онази знаменита реч на Путин, при която той промени риториката си с антизападен тон. Сега режимът озверя до толкова, че вкарва в затвора хора, които се осмеляват да говорят истината, избива политическите конкуренти в затворите, използва химическо оръжие срещу противниците си. За 22 години режимът озверя до толкова, че пред него вече няма никакви прегради".

"Страхуват се от пряка конкуренция, от всеки антивоенен кандидат, защото при тези условия той би получил не от 1 до 5% подкрепа, а над 10%- 20% на първия тур на изборите. Научил се от горчивия опит на Лукашенко, Путин не иска да се повторят нещата и няма да има негов опонент, допуснат на изборите", така Овсянникова отговори на въпроса защо Кремъл отстрани всички ярки представители на опозицията преди изборите в Русия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
18 коментара
КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

17.02.2024 | 09:54

УРКИ ЩЕ МИ ПРАЩАТЕ! КОЛХОЗНИТЕ С ВИНЕ КЛА НЕ ДО КРАК! УРКИТЕ 50% !

Отговори
0 0
КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

17.02.2024 | 09:53

И ЩЕ МИ СЕ ЗЪБИТЕ! МАЙКАТА ЩЕ ВИ ЕВА! ЧИ ФУТСКО ХАЗНАРСКИ ИЗРОДИ !

Отговори
0 0
КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

17.02.2024 | 09:51

МОНГОЛСКИТЕ СКО ТОВЕ СА 3 МИЛИОНА! ТОРБИ С ЛАЙ НА!

Отговори
0 0
КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

17.02.2024 | 09:49

60 МИЛИОНА ОСИ РАЩИ ВСИЧКО ОКОЛО СЕ БЕ СИ С ГОВ НА ЖИ,ВОТНИ! СТЕ ТУУ МЪЧ!

Отговори
0 0
КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

17.02.2024 | 09:48

ХИТЛЕР СЪВСЕМ ПРАВИЛНО! Е ПРЕЦЕНИЛ, ЧЕ СТЕ ПОД-ЧОВЕЦИ И ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТЕ ДО РАЗУМНИ И ПОНОСИМИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ КОЛИЧЕСТВА!

Отговори
0 0
КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

17.02.2024 | 09:46

ФЕСОВЕТЕ ИЗКУПУВАТ ЕВРОПЕЙСКИ МАРКИ И ФИЛИПС ВЕЧЕ Е ТУРСКИ! ОСВЕН ГОЛЕМИ КУПЧИНИ С ГОВ НА! КАКВО НАПРАВИХТЕ ВИЕ С ПАРИТЕ ОТ РЕСУРСИТЕ? ВАШИТЕ БОЛЯРИ - ОЛИГАРСИ, ОСВЕН ДА СЕ НА СИРАТ И ДА ГО МАЖАТ, ЗА КАКВО СА КАДЪРНИ?

Отговори
0 0
КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

КОЛХОЗНА ГОВОРЕЩА С ВИНЬО

17.02.2024 | 09:43

ЗАД ТОЗИ РЕЖИМ СТОЯТ 60 МИЛИОНА НЕКАДЪРНИ ЗА ЛАЙ НА, МЪРЗЕЛИВИ АЛКОХОЛИЦИ, КОИТО ПРЕЖИВЯВАТ С ОТКРАДНАТОТО ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЖИ ВОТНИ В КОЛХОЗНАТА КО ЧИНА И ОТ НЕКОИ ПРИМИТИВНИ ЖИВОТНИ, КАТО ГЯ УРИТЕ!

Отговори
0 0
Андрей

Андрей

17.02.2024 | 00:18

За тази Мариночка разбрахме че е доста тъпичка, още при първата й изява...

Отговори
7 6
Бате Гойко

Бате Гойко

17.02.2024 | 01:16

А ти си крива чугунена отливка за скрап!!!

Отговори
6 4
Евгени Чертовенски

Евгени Чертовенски

16.02.2024 | 21:16

Убиха го! Пpазните ли се в гащите, рашистки уроди? Ей, героят Тъкър Карлсън, не можа ли да попиташ Путин защо убива противниците си? Честито, другари! Докато още не ви е спаднала ерекцията от фундаменталното интервю на Владимир Путин с Тъкър Карлсън и ни споходи нова оргазмична радост. Неонацистката свиня Алексей Навални е мъртъв. Един малък, 50-ина килограмов труп – една голяма крачка към православния мир, към световната доминация на евразийското пространство, към смъртта на англо-саксонската джендър идеология. Да се изпразним дружно в гащите! Владимир Владимирович, този иначе спокоен и уравновесен защитник на международното право и джентълменските споразумения, ликвидира брутално и животински поредния си политически противник. Знам, че това едва ли ще ви убеди, че в спретнатото костюмче от Детмаг не стои човешко същество, а истинско чудовище. Демон, сатрап, кръвожаден сериен убиец от калибъра на Пол Пот, Адолф Хитлер или Ким Ир Сен. Защото сте твърде заети да си наливате поредната ерзац водка за наздраве и да се пипате неистово по набъбналите пишлета. Ще ви припомня обаче няколко имена хей така, за Бог да прости Алексей и за допълнително настроение. Анна Политковская – дребна женичка на средна възраст, дръзнала да разследва корупцията по високите етажи на Кремъл – разстреляна като куче на стълбите пред дома си. Александър Литвиненко, бивш кагебист и критик на Путин, изгнил в адски мъки след доза полоний, достатъчна да убие половината население на Московска област. Наталия Естемирова – чеченска правозащитничка, накълцана на парчета и поругана в канавка в родния Грозни. Борис Немцов, прострелян в гръб на стотина метра от Кремъл, докато подготвя антиправителствен митинг. Пол Хлебников, главният редактор на Руския „Форбс“, надупчен с дузина куршуми заради опита си да проследи финансовите операции на близките до Владимирович олигарси. Докато великият журналист Тъкър Карлсън, пред чиято смелост се прекланят днес дъревици и карбовчета, волгинчета и григоровки, си дрънкаше с Путин за историята на СССР и маразматичните грешки на Брежнев в продължение на 3 часа, дали не можеше да му зададе един, само едничък въпрос за тези хора? Съвсем простичко е: Другарю Владимирович, защо убивате противниците си? Толкова. Майната им на напоителните монолози за инфлацията, за Китай, за Палестина. Най-нормалното, когато говориш с един убиец, е да го попиташ защо убива. Още ли смятате, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави роби, че САЩ искат да разчленят страната и да плячкосат огромните й ресурси, да превърнат децата й в скопени педерасти, да изпепелят Червения площад? Кому е нужно това – Путин ще го направи по-добре от всеки друг, като избие, изнасили, заточи и запуши устата на всеки трезвомислещ свой съгражданин, на всеки горд руснак със сърце на патриот и демократ. Защото днес не умря само Навални, отиде си част от сърцето на Русия. За да бъде заменено с черната душа на едно чудовище.

Отговори
27 16
Сус бе!

Сус бе!

16.02.2024 | 21:40

шошордашко мекере!

Отговори
12 21
Мимет

Мимет

16.02.2024 | 21:52

Остави го да му мине момента "налейте да пия от мъка"

Отговори
7 16
Торбалан

Торбалан

16.02.2024 | 23:03

Путин е нацист, и извратен убиец!!!

Отговори
14 9
намръщенЪ

намръщенЪ

16.02.2024 | 23:29

Че кой си ти, та да му викаш "Сус, бе". Като викаш СУС, бЕгай зад любимите ти крепостни червени стени

Отговори
20 8
656

656

16.02.2024 | 23:48

Поредната секретна разработка на цру, но няма да стане "цветната революция"

Отговори
8 11
someone

someone

17.02.2024 | 00:07

отивай зад любимите си еврогейски стени, сус бе демонкрате

Отговори
5 7
Бате Гойко

Бате Гойко

17.02.2024 | 01:13

Сус ще викаш на наци магарето Путин, и на фашизирания кон Лавров!

Отговори
4 5
сус бе,

сус бе,

17.02.2024 | 02:27

тоя дето те опъва всяка нощ!

Отговори
1 3

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?