Следвайте ни

Македонец се зарази с коронавирус на круизен кораб

viber icon

У един от македонските граждани на борда на круизния кораб "Даймънд принсес", поставен под карантина край бреговете на Япония заради случаи на заразени с коронавирус, е потвърдено наличието на коронавирус и в момента той е хоспитализиран в здравно заведение в Япония, съобщи македонският сайт прес.24, цитиран от БТА. 

Посолството на Северна Македония в Токио е в комуникация със споменатия гражданин. То поддържа всекидневна комуникация и с другите двама македонски граждани, които още са на борда на кораба. Те казват, че се чувстват добре и досега не са проявили симптоми, които може да показават наличие на коронавируса.

На поставения под карантина кораб има около 3700 пътници, сред тях 25 граждани на страни от Западните Балкани - освен тримата граждани на Северна Македония, един босненец, член на екипажа, 14 сърби, един черногорец и шестима хървати.

По нареждане на японските власти плавателният съд в момента е пуснал котва близо до Йокохама. Карантината ще продължи 14 дни, броени от 5 февруари.

Коментари (1)

Адолф Джугашвили

13.02.2020 | 18:19

Тоа не е вистина. Ние Македонците не можеме да се заразиме со ништо. Господ е Македонец и ние сме негови сјајни синови

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?