Следвайте ни

Мъка! Снахата на Тодор Живков, пропищя от...

viber icon

Недоволството от статута на българите в чужбина и тяхната индивидуална борба в САЩ изказва бившата снаха на Тодор Живков Маруся Мирчева в пост във Фейсбук.

Според нея нашенците отвъд Океана са по-онеправданаи от всички други емигранти. "Нито един български политик с позиция през последните 30 години дори не опита да поиска безвъзмездна финансова помощ за България. Едни заеми, които са по-страшни от хомот, защото икономически са невъзможни за изплащане. 


Нито един политик, облечен с власт, не се сети дори да постигне за българите в Америка статут на малцинство. А уж искали атлантически ценности. Преди да искаш нещо, е добре да знаеш какво е то", пише Маруся. Българката с американски паспорт негодува, че нашенци зад граница не могат да се възползват от финансови стимули, които се полагат на други чужденци в САЩ в тежки кризисни ситуации като тази с коронавируса. Самата тя се заканва да направи официална стъпка в тази посока. 

Бившата първа снаха признава, че е поставила въпроса неофициално на много срещи и приеми на български политици на най-високо ниво, но не е чула никой от тях да отрони и дума относно статута на българите. Тя стига до извода, че нашите политици просто не се интересуват от тези, които са прогонили от държавата. "Или не знаят, че като група българи имат по-малко права и от тайванците/", пита тя. Постът на Маруся завършва с многозначителното "Очаквайте повече по въпроса". 

Изявлението е подписано: "Лидери със сърце за БГ", орагнизация, която емигрантката създава през януари 2010 година. От 2019 тя се опитва да я популяризира и в България. Нашенката дори пише открито писмо до Бойко Борисов и го кани в Дома на киното. Сред исканията, които тя поставя, са "нова културна и образователна политика в името на Човека-Творец и Живота". 

В САЩ Маруся се представя като кинорежисьорка, авторка, директорка и сценаристка на филми. Истината е, че режисьорските й опити са твърде скромни и нямат нищо общо с разказваното от нея. Освен това тя на някои места в биографията си изтъква, че е преподавател в Университета в Южна Калифорния. Справка в учебното заведение показва, че там такъв преподавател нямат, пише Галерия.  

Синът й Тед Живков също не е спечелил от покер милиони, както го представят, а доста по-скромните 362 041 долара за цялата си кариера. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Losdat

Losdat

27.06.2020 | 09:50

Тази нахалница, като всички червени- все нещо искат, все не им дали достатъчно. Ама седят на Запад...

Отговори
5 0
Б. М.

Б. М.

26.06.2020 | 16:22

Моме, чий го дириш в САЩ? Айде при Путин в Московията!! Там си реви на воля, колкото си искаш!

Отговори
11 5
Шопен

Шопен

26.06.2020 | 13:47

Мине не мине и току някой червен лалугер изпълзи отнякъде

Отговори
15 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?