Следвайте ни

Майка съди момчешки хор, не взел дъщеря й да пее

Майката на 9-годишно момиче се обърна към Берлинския административен съд, тъй като държавният катедрален момчешки хор отказал да приеме дъщеря <210>. В. "Тагесшпигел“ пише, че жената, чието име не се споменава, се обърнала към хора през ноември 2018 г.

Всъщност искането е било отправено от името на момичето към Университета по изкуствата, който упражнява художествен надзор на хора. Все пак момичето било поканено на изслушване, но отхвърлено впоследствие. Според ищцата от хора било проявено недопустимо дискриминационно отношение и били нарушени правата за равни възможности на нейната дъщеря. Преди това момичето е пяло в различни други хорове.

От хора контрират, че са отказали да приемат момичето на първо място не поради нейната полова принадлежност, а поради това, че гласът <210> не отговаря на звученето на момчешкия хор. Освен това комисията се усъмнила в мотивацията на момичето.

Държавният катедрален хор е едно от най-старите музикални учреждения в Берлин и досега в него са били приемани само момчета. Той е основан през 1465 г.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?