46
Следвайте ни

Мъж заседна в 300-годишно оръдие заради селфи СНИМКИ

viber icon

Идентифициран само с инициали TK мъж е влязъл в желязно оръдие от османската епоха, изложено на истанбулския площад Барбарос, в кв. Бешикташ, за да се снима там. Той се напъхал в отвора на оръдието и по някакъв начин заседнал в историческия топ.

Първоначално каръкът се опитал да излезе сам от отвора на оръдието, но не успял, затова помолил за помощ хората на площада. След неуспешните усилия е извикана "Бърза помощ". В крайна сметка пожарникари помогнали на човека. 

Пристигайки на място за кратко време, те успели да извадят мъжа от оръдието като излели масло в краката му. Според данни на областната управа в Истанбул, мъжът е отведен в болница за контролен преглед, но е констатирано, че е в добро здраве.

Оказа се, че мъжът е влязъл в оръдието, за да си направи селфи. Спасителната операция е заснета от хората наоколо, което спомогнало инцидентът да се превърне в актуална тема в социалните мрежи.

Смята се, че оръдието на площада по крайбрежието на Босфора е на поне 300 години и е било използвано от османския флот. Големи оръдия, артилерийски топчета и паметник в памет на турските моряци се намират в центъра на площад Барбарос. 

На площада е и гробницата на Хайредин Барбароса, известен още като Хайредин, с рождено име Хъзър и Хъзър-реис (ок. 1478 – 4 юли 1546) - османски велможа и адмирал на флота при управлението на султан Сюлейман I.


Снимка: Агенция Демирорен 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?