46
Следвайте ни

Мъж запали серия горски пожари заради "семейни конфликти"

viber icon

Службите за сигурност задържаха 21-годишен млад мъж, който призна, че е подпалил пожари в южната провинция Адана след изблик на гняв срещу родителите си. „Напуснах дома си след спор с родителите си. Живея по улиците. Запалих пожарите поради гняв срещу тях“, каза Али К. в първите си показания, след като беше заловен.

На 24 септември пожарникарите потушиха горски пожар в квартал Чукурова след огромни усилия. Но още три огнища на пожар се появиха на 29, 30 септември и 3 октомври в същия район, което накара полицията да започне разследване.

След като са гледали около 350 часа записи на камери за наблюдение, полицията е идентифицирала млад мъж на мотоциклет близо до местата на пожара в кадрите от видеонаблюдението. Общо 60 служители по сигурността дебнели мъжа на пет залесени хълма в областта и най-накрая заловили Али К. на 4 октомври, в деня, когато той се опитал да запали нов пожар за пети път.

„Нямам връзка с никакви терористични организации. Запалих огньовете от гняв “, каза Али К.

Полицията откри 620 евро, няколко лири, бутилка гориво и кутия за кибрит в багажника на мотора му. „Нося всичките си спестявания със себе си, докато живея на улицата“, добави мъжът.

Виновникът е арестуван и изпратен в затвора. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?