Следвайте ни

Мъж взе назаем BMW от автокъща и извърши банков обир, за да плати за колата

Осъден е на 20 г. затвор

viber icon

Мъж от Тексас, който използва взет назаем от автокъща автомобил BMW, за да обере банка, за да плати след това за колата, беше осъден на 20 години затвор.

50-годишният Ерик Дион Уорън потеглил с черната кола от автокъщата на 7 юни 2019 г., още преди покупката да е финализирана.

След това влязъл в клон на AimBank в Тексас, доближил се до касиерка и сложил хартиена чанта от верига заведения за бързо хранене на главата си, за да скрие лицето си.

Уорън поставил пред нея бележка, на която пишело: "Това е ш---н обир. Ако се занасяш с мен, ще умреш. Искам 10 000 на банкноти по 50 и 100 долара. Имаш една минута или ще те убия".

След като извадил оръжие, приличащо на пистолет, банковият обирджия казал: "Не се шегувам. Искам само стотачки и петдесетачки!".

След това напуснал банковия клон с няколко хиляди долара, сред които и банкноти със записани серийни номера.

След като се върнал в автокъщата в рамките на 15 минути, той размахал откраднатите пари и използват 3000 долара от тях като начална вноска за BMW-то, пише Insider, цитиран от профит.бг.

Докато финализирали покупката, служител на автокъщата получил обаждане за извършен банков обир наблизо и разбрал, че описанието на автомобила, с който си тръгнал обирджията, отговаря на колата, която Уорън щял да купи.

Уорън бил арестуван с 5086 долара в брой, а полицията открила у него въздушен пистолет, който наподобявал истински. Неговите отпечатъци и ДНК пък били открити на бележката, която дал на касиерката в банката.

Уорън се признава за виновен за обира през август 2020 г., а миналата седмица е осъден на 20 години затвор.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?