46

Мъж върна 150 хил. евро, забравени в шкаф

Жител на Германия открил голяма сума пари в кухненски комплект втора употреба, закупен от онлайн търг на eBay, и го предал на полицията, съобщи Daily Mail.

50-годишният социален работник Томас Хелър купил използван кухненски комплект от eBay. Мебелите бяха продадени за 300 евро, но мъжът договори намаляване на цената до 240 евро. Няколко дни след покупката Хелър открил две кутии с пари в един от шкафовете. Едната от тях беше отворена и оттам се показваха банкноти от 100 евро. Общо в кутиите имало над 150 000 евро в брой. Очевидно предишните собственици на мебелта са скрили парите и са забравили за тях.

Мъжът обаче не е присвоил парите, а ги е отнесъл в полицията. Наложило се разследване, за да се установи собственикът на кухненската мебел. Както се оказа, тя била продадена от възрастна вдовица от град Хале, провинция Саксония-Анхалт. 91-годишната жена се преместила в старчески дом, след като съпругът й починал, а най-големият й внук, който не знаел за парите, съхранявани вътре, се заел с продажбата на мебелите.

Според немското законодателство намерените пари не могат да бъдат запазени, ако сумата надхвърля 10 евро, а установеният нарушител на това правило го чакат до три години затвор. Тъй като Хелър доброволно е предал парите на полицията, той има право на три процента от находката, което в случая възлиза на 4,5 хиляди евро. Мъжът не уточни за какво ще похарчи наградата.

По-рано беше съобщено, че юноша и баща му във Великобритания намерили сейф с пари на дъното на реката, откраднат от престъпници преди 22 години. Бащата и синът се свързали с предприемача и му върнали парите. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Jon

Jon

11.05.2022 | 14:39

E tva e da si ritneh kasmeta tva e hyhymiga ta dranka garantsia sa go skasali ot podigravki balak takiva triabva da sa vsi4ki balatsi i hyhymigi bravo

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?