71

Мъж подивя, застреля трима и рани 10 души в супермаркет ВИДЕО СНИМКИ

Стрелецът е ранен при престрелка с полицията, но не е с опасност за живота

 

Трима души са убити, а 10 са ранени при стрелба в супермаркет "Мед Бътчър" в американското градче Фордайс, щата Арканзас, съобщиха световните медии, цитирани от dnes.dir.bg. Сред простреляните е самият нападател, както и двама полицаи. 

Стрелецът е ранен при престрелка с полицията, но не е с опасност за живота, каза пред журналисти директорът на полицията на щата полковник Майк Хейгър.

Стрелбата е започнала около 11:30 ч местно време в супермаркет "Мед Бътчър" и се е пренесла на паркинга пред магазина, намиращ се в малкото градче Фордайс, което е с население близо 3200 души и е разположено на около 112 километра от Литъл Рок.

"За съжаление, можем да потвърдим, че са убити трима невинни цивилни. Двама полицейски служители са ранени при престрелката. Заподозряният също е ранен и е задържан", каза Хейгър.

Той не разкри повече подробности за инцидента и отказа да отговаря на журналистически въпроси.


  
Снимка: БТА/АР
 

"Това е трагедия и сърцата ни са разбити", допълни полицейският директор, цитиран от Асошиейтед прес.

Сред ранените цивилни има някои леко пострадали, но и някои в критично състояние, посочи той.     

Губернаторката на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс написа в социалната мрежа "Екс", че е била уведомена за инцидента.

"Благодарна съм на правоприлагащите органи и на пристигналите първи на място полицаи за бързите и героични действия, които са спасили човешки животи. Молитвите ми са с жертвите и ранените, както и с всички засегнати от този ужасяващ инцидент", добави тя.    

Това е поредната масова стрелба в САЩ. Ендемичният проблем повдига въпроса за контрола върху огнестрелните оръжия, но неговото затягане среща сериозна съпротива от страна на политически среди и влиятелното оръжейно лоби. 

В страната от 2006 г. са регистрирани повече от 550 подобни инцидента, при които са били убити най-малко 2900 души. 

    

 

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?