Следвайте ни

Любовта не побеждава: Почина съпругата на Стефано, който й направи серенада в болницата

viber icon

Любовта побеждава всичко, но не и коронавируса. Карла Саки, чийто 81-годишен съпруг Стефано Бодзини й направи серенада в болницата, е починала в дома си. Кметът на Пиаченца Патриция Барбиери заяви, че болестта "прекъснала прегръдката им".

В съобщение във Facebook обаче тя отдаде почит на жеста на Бозини за "нежност": В тази серенада всички ние разпознахме любовта в простотата и непосредствеността на нейния универсален език." Персоналът на болницата и жителите на град Кастел Сан Джовани наблюдават как бившият член на италианския алпийски полк слага алпийската си шапка, сяда на табуретка и свири поредица от мелодии под прозореца на жена си. Синът му Маурицио заяви, че Стефано е попитал болницата дали може да "изпълни няколко песни за нея, за да й даде пет минути щастие". "Беше слънчев ден, ще ми се да можех да свиря по-дълго, цял ден", каза г-н Босини пред вестник "Пиаченца Либерта" след това.

Двойката беше женена от 47 години, а Стефано закачливо изпрати въздушна целувка на съпругата си, която гледаше от прозореца. Наскоро той разказа пред местния си вестник, че все още редовно свири на акордеон по селски фестивали и домове за възрастни хора. Стефано разказа, че всички са го молили да свири на сватбата му, но той се престорил, че си е наранил ръката, "защото исках да танцувам - аз с нея". Северна Италия понесе тежестта на втората вълна на пандемията от COVID-19, но регионът Емилия-Романя, където се намира Кастел Сан Джовани, не е засегнат толкова силно, колкото съседна Ломбардия.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?