Следвайте ни

Любов в пандемия: COVID отложи 40 000 сватби

viber icon

"Около 40 000 двойки в Сърбия са отложили сватбите си заради ситуацията с коронавируса, а близо половината от тях изчакват този важен за тях ден от миналата година", съобщи за Танюг представителят на Асоциацията на организаторите на събития Никола Янкович.

Той изрази надежда, че скоро може да се очаква подобряване на ситуацията за младоженците и служителите от сектора. Янкович каза, че от планираните 25 000 сватби за миналата година около 5 хиляди са организирани със съответните сватбени празненства, а останалите са отложени за тази година.

При същото търсене и през 2021 г. може да се каже, че на изчакване има потенциални 25 до 40 хиляди сватби, смята Янкович. По данни на организаторите на събития в Белград има планирани от 8500 до 10 000 сватби.

"Имаме и запитвания от Централна Европа дали може с чартърен полет да доведат 220 гости да се ваксинират тук и да се организира сватба", посочва представителят на асоциацията.

Янкович очаква скоро да бъде реализиран модел, приет на 24 февруари в сътрудничество с Института за обществено здраве, включващ правилата, при които може да се организират сватби в условията на пандемия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?