1553

Любим курорт за българите посрещна 1 милион туристи заради Байрама

Курортът Кушадасъ, който се намира на егейското крайбрежие в окръг Айдън, беше наводнен от летовници по време на уикенда след празника Рамадан.

AA

Градът посрещна над 1 милион жители. Те се възползваха от слънчевото, изключително топло време и изпълниха плажовете. Заетостта в местата за настаняване достигна 90 процента.

AA

Кушадасъ, който е най-предпочитаният и посещаван  турски курорт от Българите, беше пълен с посетители по време на празника Рамазан Байрам, който тази година беше цели 9 дни.

AA

Дълги опашки от автомобили се образуваха на входа на курорта, особено от посока Измир, от където пристигат повечето летовници в този сезон и хора, идващи за кратка почивка по празника. Достигната е над 90 на сто заетост на хотелите и местата за настаняване в областта.

AA

Възползващите се от слънчевото време в областта, чието население официално е 133 177 души и тези дни надхвърли 1 милион, напълниха плажовете, често наричани туристическият рай в Турция и Националния парк на полуостров Дилек.

AA

Докато курортът изживяваше най-натоварените си дни, интензивността в ресторантите и кафенетата осигури на търговците двоен празник.

AA

От друга страна беше отчетено, че само от 6 април, когато започна ваканцията, до втория й ден в областта са влезли 184 хиляди автомобила.

AA

Днес започна обратното пътуване на почиващите, към родните си места. Пътищата в района са претъпкани от коли. 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?