Следвайте ни

Лукс в облаците: Шанхай отвори най-високия хотел в света

viber icon

Най-високият луксозен хотел в света, разполагащ с ресторант на 120-ия етаж и 24-часов личен иконом, отваря врати в Шанхай за гости с дълбоки джобове и глава, която не се замайва от височини.

Асансьори издигат гостите по плашещия спираловиден небостъргач със скорост от 18 метра в секунда до Хотел J със 165 пищни стаи.

Хотелът заема най-горните етажи на 632-метровата Шанхайска кула във финансовия квартал на града, втората по височина сграда в света след Бурж Халифа в Дубай.

Откриването му беше отложено отчасти заради пандемията от коронавируса, но хотелът вече започна да приема гости, които могат да се възползват от услугите на специален иконом по всяко време на деня и нощта. Те могат да се насладят и на един от седемте ресторанта на хотела, барове, спа център, басейн на 84-ия етаж и всички останали обичайни атрибути на първокласен хотел.

Не е евтино. За да отпразнува откриването си, J Hotel предлага "специална ставка за преживяване" от 3088 юана (450 щатски долара) на вечер, но цените на 34-те апартамента са още по-големи. Нощувка в "J Suite", оборудван с кристални полилеи и сауна, струва над 67 000 юана.

Хотелът е част от Jin Jiang International Hotels, голяма китайска държавна група, и бе официално открит в събота.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?