71

„Лукойл“ проговори за дизела от България за Украйна

"Лукойл" няма и не е имала договори за доставка на гориво за Украйна от рафинерията в България. Българските власти не са кандидатствали за доставки за Украйна, продуктите на рафинерията на компанията в Бургас се продават на едро и дребно на вътрешния пазар само за български купувачи. "Лукойл" води диалог с държавните органи на България само по въпроси, свързани с регулирането на бизнеса, политически теми не са обсъждани. Това коментираха от компанията в отговор на публикацията в германското издание "Ди Велт".

Припомняме, че позовавайки се на бившия министър на финансите Асен Василев, вестникът писа, че България тайно е доставяла на Украйна дизелово гориво след началото на специална военна операция на Русия. Дизелът, както беше съобщено, се произвежда в Бургаския нефтохимически комбинат, който по това време беше собственост и се управляваше от „Лукойл“.

"Компанията по-рано е заявявала, че предприятията от групата „Лукойл“ нямат и не са имали договори за доставка на гориво на територията на Украйна. Никой от представителите на българските власти никога не се е обръщал към ръководството на нашите предприятия със заявки за доставки в Украйна. Продукция на рафинерията на Лукойл " в Бургас се продава на едро и дребно на вътрешния пазар изключително за български купувачи", се казва в съобщението на „Лукойл“, цитирано от РИА Новости.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?