1553

Лукашенко полудя: Елате при нас и ви даваме ядрено оръжие

Доста луда глава е президентът на Беларус Александър Лукашенко. Той заяви, че Казахстан и други постсъветски държави могат да се присъединят към съюза на Русия и Беларус, за да получат достъп до ядрени оръжия. Лукашенко подчерта, че това е негова лична позиция, а не официално изявление.

"Не мисля, че президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев се притеснява от това. Но ако е така, никой не е против Казахстан и други страни да имат толкова близки отношения, колкото имаме с Руската федерация", заяви Александър Лукашенко в интервю за предаването "Москва. Кремъл". Путин".

"Трябва да се присъединят към съюза на Беларус и Русия - и ще има ядрени оръжия за всички", добави той. Лукашенко нарече това "уникален шанс" за страните да се обединят.

На 24 май по време на сесията на Евразийския форум президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев отбеляза, че в световната политика се е появил феноменът на формулата "две държави - една държава" - Съюзна държава на Русия и Беларус с "едно съюзно правителство, с един съюзен парламент" и общи ядрени оръжия. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Липсата на ядрено оръжие в Казахстан

Липсата на ядрено оръжие в Казахстан

28.05.2023 | 22:48

може да се сравни единствено с липса на картофи в Беларус.

Отговори
5 1
колхозник

колхозник

28.05.2023 | 21:42

Моля,не обиждайте моя председател на софхоза!

Отговори
6 1
шорошоядник,

шорошоядник,

28.05.2023 | 21:55

марш в посолството!

Отговори
3 6

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?