Следвайте ни

Лукашенко извади подслушания разговор за Навални

viber icon

Беларуската държавна телевизия разпространи запис от разговор за инцидента с Алексей Навални, за който президентът Александър Лукашенко уведоми в четвъртък гостуващия руски премиер Михаил Мишустин. Диктаторът каза, че версията с отравянето на Навални е фалшифицирана.

Глас, обозначен като „абонат от Берлин” съобщава, че „всичко върви по план”. „Материалите за Навални са готови. Ще бъдат предадени в администрацията на канцлера. Очакваме заявления", звучи руски превод на записа от английски език, цитиран от ТАСС.

Следва въпрос на „абоната от Варшава” дали се потвърждава отравянето на Навални. „Абонатът от Берлин казва: „Слушай, Майк, в дадения случай това не е толкова важно. Върви война. А по време на война всички методи са добри".

По-нататък се цитират думите на „абоната от Варшава”, който казва: „Трябва да се парира мерака на Путин да си пъха носа в Беларус… Най-ефикасният начин е да се дави в проблемите на Русия, а те не са малко! Още повече, че в близко време те имат избори, денят на гласуване в регионите на Русия”.

В отговор събеседникът от Берлин уверява, че се „занимава с това".

По-нататък в обнародвания запис събеседниците обсъждат положението в Беларус. При това „абонатът от Варшава” признава, че работите не вървят много добре, тъй като „президентът Лукашенко се оказа „костелив орех". „Те са професионалисти и са организирани. Ясно е, че Русия ги подкрепя. Чиновниците и военните са верни на президента. Засега работим”, отбелязва той и добавя, че не може да обсъжда останалото телефона.

В четвъртък Александър Лукашенко, приемайки Михаил Мишустин в Минск, заяви, че беларуското радиоелектронно разузнаване е прихванало разговор между Варшава и Берлин, от което следва, че твърдение за отравянето на Навални с веществото „Новичок" е основано на фалшификация. Лукашенко не уточни кой е водил разговора. Същия ден руският президентски говорител Дмитрий Песков заяви, че материалите на беларуското разузнаване са предадени на руската Федерална служба за безопасност (ФСБ). По думите на Песков, в момента „те се анализират от спецслужбите".

Германското правителство окачестви заявлението на Лукашенко като лъжа.

Коментари (2)

Наистина е съшито с бели конци

Наистина е съшито с бели конци

07.09.2020 | 21:12

Един диктатор връща услугата на друг диктатор. Но толкова наивно звучи.... Абонат от Берлин до абоната Майк и с няколко фрази разбираме, че: 1. Навални не е отровен, а всичко е комбинация на западните служби. 2. В Беларус няма народни протести, а лошите империалисти водят война срещу страната. По бездарна пропагандна комбинация едва ли има в историята на тайните служби. Световната демократична общност ще започне да си скубе косите, осъзнавайки истината за Путин и Лукашенко. Добри и мирни хора, алтруисти! Няма отровени, няма Новичок!Няма протести, а война. Това е положението. Всеки сам да решава.

Отговори
0 1
съшито с бели конци

съшито с бели конци

05.09.2020 | 18:28

Поне да бяха измислили някое друго вещество, че с тоя "Новичок" вече станаха банални. Ако някой го отровят с новичок, той не оживява! Нима това не е ясно? Толкова ли няма по-умни хора из тези западни служби, та дъвчат все едно и също?

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?