49

Луди по шопинга! Българи се надпреварват с пазарски колички в Одрин

Българи, дошли на посещение и пазаруване в Одрин със собствените си автомобили или с организирани автобуси, се надпреварват да пазаруват по улиците на града. Те едва смогват да закарат пазарските колички до превозните си средства.

IHA

Българските туристи продължават да намират изгодни стоки и купуват различни продукти като сирена, зеленчуци, перилни препарати и дрехи. Нерядко нашенци се състезават в близките малки улички на града, за да стигнат по-бързо до возилата си и да разтоварят покупките, преди да се втурнат към повторно пазаруване.

DHA

Търговците продължават да са доволни от тази ситуация.

DHA

Облекчение за българите са множеството надписи, табели и дори билбордове на родния ни език, които улесняват значително пазаруването.

DHA

DHA

Фаик Макак, който е дошъл в Одрин от Стара Загора, говори пред турската агенция Демирорен. „Слава Богу, цените все още са добри, много са достъпни.“ Той допълва, че до момента е похарчил 5 хиляди турски лири (538 лв.) и ще продължи с шопинга.

DHA

Макак сподели: „Купуваме дори бутилирана вода, защото е много изгодна и няма проблем да я пренесем през границата.

DHA

Хубаво е, че на петъчния пазар можем спокойно да се пазарим. Слава Богу, можем да задоволим всичките си нужди по-изгодно, отколкото в България. Сега ще се отбием и на пазара, там ще видим какво още можем да намерим на добра цена."

DHA

DHA

Собственикът на фурна в града Ерол Джейлан сподели: „Българските граждани харесват нашия хляб повече от този в страната си. Има такива, които идват тук, за да си купят хляб дори за седмица.”

IHA

Търговецът на петъчния пазар Улус - Мурат Карачимен, заяви пред агенцията Ихляс Хабер: „Освен от България, имаме много туристи и от Украйна, Русия, Молдова и Беларус.

Те купуват всякакви млечни продукти, както и маслини. Но Българите пазаруват масово всякакви продукти, за които се сетите, в големи количества. Ето защо те са ни най-добрите клиенти. Благодарение на тях ние съществуваме. Покупателната възможност на турските граждани намаля драстично в последните месеци. Сега зареждаме предимно стоки, които са търсени от българите.”

DHA

IHA

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Диркмет

Диркмет

21.10.2022 | 22:49

Ние пък си взехме пресни лилави чехли и тюрбани с вградени слушалки за цялото семейство.Сега ке си седим на мендерчето ке слушаме маанета и ке пием шербет...

Отговори
1 1
А така

А така

21.10.2022 | 18:10

Българската пара отива в Турция.Само вие си направете сметка щом ходят да там да пазаруват,а не от Кауфланд и други картелни хипермаркети!Не стига ,че скъпи ами и боклуци.В Турция слагат по-малко химии и в храните,до като ние ядем само химия от която води до рак на дебелото черво.Такива дето ги изписваха от Ковид умрели до миналата година!Тааа някой вярва ли си,че живеем много добре във фашисткото ЕСЕС?ЩЕ МУ ЯДЕМ ГЛАВАТА ОЩЕ АКО ВЛЕЗНЕ И ЕВРОТО.ВЪН ОТ ТАЗИ ПУМИЯ ЕС И НАТО!!!

Отговори
4 0
Катя

Катя

21.10.2022 | 16:35

То простотията ходи по хората, не по говедата. Ало, далавераджиите, някъде да виждате състав? Бях на екскурзия в Истанбул и в хотела на закуска ядях само варени яйца и нещо като нашия миш-маш. Сирене, кашкавал, домати, краставици не ставаха. Ябълките хубавина вид, но от метър миришеха на химия. Те

Отговори
4 4
Айше

Айше

21.10.2022 | 14:16

Маалата другаде не купува

Отговори
7 3
Коментар

Коментар

21.10.2022 | 13:16

Ами хайде да обясним. Одрин в последно време стана много приветливо градче. Хората са любезни. Можеш да хапнеш вкусно, знаете, кухните ни са близки, има стоки, които не само са по-евтини, но и някои не се намират у нас. Само дето на границата голямо дезинфекциране пада. Ама и аз какво ви отварям очите.

Отговори
16 5
Опа

Опа

21.10.2022 | 11:07

Отивайте на руския пазар ко ми биете толко път

Отговори
10 9
“Руския” в Шекера ли?

“Руския” в Шекера ли?

21.10.2022 | 13:10

Какво разбираш и ти.

Отговори
10 3
Mda

Mda

21.10.2022 | 11:06

Цигания на макс! За да спестите 300лв биете цял ден път да си говорите с мангасари евала умници!

Отговори
17 22

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?