4232

Луд скандал в македонския парламент! Депутат нападна зам.-председателя

Инцидент в пленарната зала в парламента на Северна Македония прекъсна заседанието, след като депутатът от Левица Борислав Кръмов счупи и хвърли на пода монитора на председателстващия заседанието Горан Мисовски и започна да го замеря с листове хартия

Кадър: bTV
 

Малко преди това с гласуване парламентът отхвърли предложението на Левица да бъде отхвърлена първата точка от дневния ред на заседанието, свързана с промените в правилника за работа на парламента. Искането си председателят на Левица Димитър Апасиев аргументира с това, че са отхвърлени предложенията за промени в правилника на парламента, които партията е внесла. 

 

Кадър: bTV

Внесени са 2464 предложения за промени, 2461 от тях са от Димитър Апасиев и Борислав Кръмов (двамата депутати от Левица). От които 12 промени са редовни, останалите - не", заяви председателят на парламента Талат Джафери. 

Кадър: bTV

Народните представители приеха дневния ред на парламента с 87 гласа "за" и 3 "против", а Талат Джафери упълномощи зам.-председателя Мисовски да продължи да председателства заседанието. 

Тогава Кръмов застана на трибуната с куп листа, за които каза, че са оригналите на предложенията им, които не са били архивирани и поиска прекъсване на заседанието, изхвърли на пода бутилката с вода пред председателстващия, изтръгна и монитора на компютъра и започна да хвърля по председателстващия листовете с предложенията, пише БТА. Към него се присъедини и председателят на Левица Димитър Апасиев. Звукът в залата беше спрян, а заседанието – прекъснато за 30 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Иво

Иво

20.11.2023 | 22:41

Тия даже един бой в парламента не могат да си спретнат. Накъде отива тоя свят...? Хахахаха. Макета.

Отговори
2 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?