Следвайте ни

Любопитно: Калифорнийският аквариум показа на живо рибата пенис ВИДЕО

viber icon

Миналата седмица интернет беше залят с на пръв поглед небезопасни за споделяне във Facebook изображения на Urechis caupo, известен още като рибата пенис (penis fish), която всъщност е особен вид морски червей.

В началото на декември хиляди от тези същества са открити на брега в Северна Калифорния. Буря вероятно е извадила морските червеи от техните дупки в пясъка и ги е изхвърлила на плажа близо до Сан Франциско, където скандализираха посетителите му. Сега, когато съществуването на Urechis caupo е доведено до вниманието на обществеността, аквариумът в залива Монтерей ще извлече полза от тяхната популярност, като дори предава на живо какво правят тези знаменити червеи.

Видеото по-долу, което е предавано на живо от Калифорнийския аквариум Монтерей Бей на 16 декември, показва Urechis caupo отблизо.

Въпреки провокативния и прилягащ прякор, "рибата пенис" не е нито пенис, нито риба. Това е морски червей, който освобождава слуз от горния си край, за да улавя организми като планктон. Те израстват на дължина около 25 см и живеят по брега на Тихи океан.

Те прекарват по-голямата част от времето си погребани в пясъка, поради което гледката, разкрита по плажовете този месец, е толкова рядка.

Но вероятно не сте успели да ги видите лично, затова може да ги погледате във видеото по-горе. То показва един от тези морски червеи, който се прокрадва през тунелите в експозицията на аквариума на Монтерей Бей.

nauka.offnews.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?