Следвайте ни

Лоши шведи! Забраниха на родители да кръстят детето си Владимир Путин

viber icon

Странни хора за шведите, дори мъдрият Димитър Пенев не успя да им хване цаката. В скандинавската страна властите отхвърлиха искането на съпрузи да кръстят сина си Владимир Путин, съобщава „Дагенс Нихетер“.

Родителите трябва да съобщят имената на новородените на шведската данъчна агенция. Семейна двойка от град Лахолм в южната част на страната наистина искала да кръсти детето на Владимир Путин, но ведомството не го позволи.

Според шведското законодателство имената не трябва да са обидни, да представляват заплаха за притежателя или ясно да приличат на фамилни имена. Както отбелязва вестникът, не е ясно кой от тези принципи е в основата на решението на данъчния орган.

В същото време това не е първият случай, в който ведомството отхвърля подобни искания. Други имена, които не беше позволено да се дават на деца в Швеция, включват Форд, Аллах, Пилзнер и К.

Според статистиката на Швеция в страната живеят 1413 мъже на име Владимир. Освен това най-малко двама души могат да бъдат кръстени на Путин, но не е известно със сигурност, тъй като статистическата база данни не показва наличието на по-малко от двама имащи такова име от съображения за поверителност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?