1553

Лоша новина за Путин! Украинският марш продължава

Очаква се Москва да бъде много обезпокоена от информацията, че военните сили на Украйна са близо до наскоро анексираната от Русия Луганска област, се посочва в последната актуализация на разузнавателните данни на британското министерство на отбраната, оповестена в сряда, съобщава БНР.

В изявлението на министерството се отбелязва, че украинските войски напредват както на североизточния, така и на южния фронт, което позволява на Киев да използва своите артилерийски системи, за да удари линиите за снабдяване на Русия на изток.

"Украйна продължава да напредва в настъпателните операции както по североизточния, така и по южния фронт. На североизток, в Харковска област, Украйна вече е консолидирала значителна територия на изток от река Оскол".

"Украински формирования са напреднали до 20 км отвъд реката в отбранителната зона на Русия към снабдителния възел на град Сватове".

"Много е вероятно Украйна сега да може да удари ключовия път между градовете Сватове и Кремина с повечето си артилерийски системи, което допълнително натоварва способността на Русия да снабдява своите части на изток", се посочва в последната актуализирана информация на британското разузнаване относно военни действия в Украйна.

"Политически, руските лидери вероятно ще бъдат загрижени, че водещи украински части сега се приближават до границите на Луганска област, за която Русия твърди, че официално е анексирала миналия петък", заключва Министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Лоша новина за Магарица

Лоша новина за Магарица

05.10.2022 | 15:45

освен дежурните тролове,никой не ви взима насериозно. Добре,че публикувате обяви за работа,та да ви взимат някоя бройка от РЕП-овете

Отговори
2 5
Лоша новина за наглите лъжци като теб

Лоша новина за наглите лъжци като теб

05.10.2022 | 15:52

Ей малоумник, направи си елементарна справка, дори и в руските "безпристрастни" източници и ще видиш, че буквално ВСЕКИ ДЕН руската армия бива изтласквана от различни населени места. Очаквай и съвсем скоро големи новини от Херсон. Това ще е най-голямото поражение на руснаците след резилите в Киев и Харковска област

Отговори
7 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?