1553

Лондон се тресе, премиерът с извънредно обръщение към нацията

Британският премиер Риши Сунак направи извънредно обръщение към нацията пред "Даунинг стрийт" 10. Поводът е нарастващото напрежение в Обединеното кралство на фона на събитията в Близкия изток. Демокрацията е на прицел от екстремистите, които искат да разкъсат страната, заяви премиерът.

Риши Сунак каза, че екстремистките групи, било то ислямистки или на крайната десница, се „подхранват взаимно“, че те са двете страни на една и съща монета. Те са групи на омразата, които разпространяват отрова, изтъкна премиерът. 

След нападението на „Хамас“ срешу Израел на 7 октомври и последвалите събития мнозина се опитват да се възползват от „истинския човешки гняв“, който хората изпитват по време на война, отбеляза Сунак. Премиерът каза, че хората са свободни да демонстрират и да призовават за човешки права, но не и да призовават към "насилствен джихад". 

Той допълни, че хората са свободни да критикуват правителството, но това не може да се използва като извинение за призивите за премахване на държавата. 

Сунак заяви, че правителството ще определи рамка за полицейско управление на протестите тази седмица.

Той информира, че се е срещнал с полицейски шефове тази седмица и "е дал да се разбере", че обществените очаквания от тях са не само да охраняват и управляват тези протести, но и да поддържат твърдо реда. 

„Не е достатъчно да живеем рамо до рамо, трябва да живеем заедно, обединени от споделени ценности и споделен ангажимент към тази страна“, каза премиерът и призова протестиращите да не позволяват на екстремистите да „опорочават“ демонстрациите им,

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
аноним

аноним

02.03.2024 | 09:24

На мургавите им плащат да завладяват нашата Европа,да се преселват тук-все яки,прави и млади и така да ни завладяват!Вижда се вече-те владеят страните ни,и те дават тон в живота ни!

Отговори
2 1
Хазар

Хазар

02.03.2024 | 07:57

Не е лесно да се тупаш в гърдите, че си многонационална империя, редно е да обираш и негативите! Мургав премиер, мургави кахъри... Кралят е бокен, да живее краля!

Отговори
1 1
Уточнение

Уточнение

02.03.2024 | 06:56

Нищо не става вече като хората в кралството.. Да си ходят индийците... Тука е само за сахиб!!!

Отговори
2 1
Lessa

Lessa

02.03.2024 | 01:35

))))) Горещи момичета ви очакват на - - - Sexy18.pw

Отговори
0 0
Сребролюб Мангизлиев

Сребролюб Мангизлиев

02.03.2024 | 00:59

Ами ето! Кмета вече се казва Риши Сунак... След няколко години СУНАЦИТЕ ще бъдат повече от лондончаните.... Сами си го причиняват вече от десетки години!

Отговори
11 0
БУ ХА ХА ХА

БУ ХА ХА ХА

02.03.2024 | 09:49

Друго си е като у нас, Нотариусите вече превалират навсякъде, чистите "арийци"...

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?